Presedintele Klaus Iohannis ii retrage decoratia fostului premier Adrian Nastase. „Voi retrage decoratiile tuturor celor condamnati penal”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca ii va retrage decoratia fostului premier Adrian Nastase, la fel urmand sa procedeze in cazul tuturor persoanelor care au fost condamnate penal.

Klaus Iohannis a fost intrebat daca dupa controversa legata de invitarea lui Adrian Nastase la receptia de Ziua Nationala ia in calcul retragerea decoratiei acestuia.

„Da si pot sa va spun chiar ca am decis sa retrag toate decoratiile tuturor celor care au condamnari penale si se incadreaza in prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor nationale. Am demarat efectiv aceasta actiune si ea va fi finalizata in foarte scurt timp si veti primi prin intermediul Departamentului Comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a raspuns presedintele, scrie News.ro.

Fostul premier Adrian Nastase, care a ispasit o condamnare la inchisoare, a participat la receptia de 1 Decembrie organizata la Palatul Cotroceni.

Nastase a primit invitatia in virtutea faptului ca a fost decorat in 2002, cu ordinul „Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce”. Legislatia prevede ca decoratia poate fi retrasa in urma unei condamnari la inchisoare cu executare.

republica.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1