Presedintele PNL Maramures: PSD le pregateste o noua lovitura romanilor din strainatate

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, afirma ca actuala coalitie de guvernare le pregateste o noua lovitura romanilor din strainatate prin intentia legislativa de a-i pune pe acestia sa justifice sumele mai mari de 1.000 de euro pe care le trimit in tara.

“Actuala coalitie de guvernare nu face nimic pentru a-i aduce acasa pe romanii plecati in cautarea unei vieti mai bune. Dimpotriva. In loc sa ia masuri care sa-i atraga pe acestia sa se intoarca acasa, sa munceasca si sa-si creasca copiii alaturi de familie si prieteni, ia masuri care-i alunga si care-i determina sa se gandeasca de doua ori inainte de lua decizia intoarcerii in tara.

Un proiect de lege aflat deja pe circuit la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor prevede ca romanii care trimit acasa sume mai mari de 1000 de euro trebuie sa justifice cu documente provenienta lor, in caz contrar riscand confiscarea banilor si amenzi usturatoare de pana la 150.000 de lei”, a precizat liderul liberal, intr-o conferinta de presa.

Ionel Bogdan mai mentioneaza faptul ca prin acest proiect de lege, romanii din diaspora se vor indeparta si mai mult de tara.

“Sa nu uitam ca milioane de romani plecati in strainatate isi sustin financiar familiile lasate in tara, iar miliardele de euro trimise de acestia sunt importante nu doar pentru supravietuirea acestor familii, ci si pentru economia tarii.

Prin acest proiect de lege, actuala guvernare ii determina pe romanii aflati in strainatate sa se indeparteze si mai mult de tara si pune in pericol supravietuirea faniliilor care depend de banii trimisi din strainatate de rudele lor”, a adaugat presedintele PNL Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1