Presedintele PSD, Liviu Dragnea s-a intalnit cu primarii social-democrati din Maramures

PNL

Aflat in Maramures inca din seara zilei de vineri, 19 mai, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a participat la Gala Ambasadorilor, eveniment organizat in cadrul celei de-a treia editii a Zilelor Maramuresului, unde i s-a conferit titlul de Ambasador al Turismului Maramuresean.

Sambata, 20 mai, Liviu Dragnea, presedinte central al PSD s-a intalnit la sediul filialei judetene a partidului cu primarii social-democrati din Maramures. Alaturi de seful PSD s-a aflat presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, presedinte al Consiliului Judetean, deputatul Gheorghe Simon, vicepresedinte al PSD la nivel central si secretarul executiv al filialei judetene, Dragos Titea, secretar de stat in Ministerul Turismului. Au fost prezenti la intalnire si senatorul Liviu Marian Pop, deputatii Calin Matei si Sorin Bota, dar si consilierii judeteni PSD.

Liviu Dragnea a amintit despre distinctia de Ambasador al Maramuresului, un titlu care il obliga sa faca mai mult pentru judetul nostru. In cadrul discutiilor a subliniat, inca o data, faptul ca drumul judetean de pe Valea Izei va fi reabilitat, proiectul fiind deja aprobat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Totodata, a precizat ca, la prima rectificare bugetara a Guvernului, sumele necesare pentru Aeroportul International ”Maramures” vor fi asigurate pentru ca acesta sa devina operational. Discutiile au continuat, apoi, pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) si PNDL 2 si a dat asigurari ca proiectele depuse de administratiile locale din Maramures vor fi finantate in mare masura, urmand ca judetul nostru sa beneficieze de cateva sute de milioane de euro.

”Pentru PNDL, faza a doua s-au bugetat 30 de miliarde de lei, iar eu sper ca anul viitor sau in doi ani sa avem si PNDL 3, iar alocarea bugetara pentru acest program sa fie de 60-70 de miliarde de lei. Am pornit cu 5 miliarde de lei, acum am ajuns la 30 de miliarde, iar urmatorul PNDL speram sa aiba alocari financiare si mai mari. Inainte de anul 2013 nu visa nimeni la asa ceva, dar acum programul trebuie sa continue. In ultimii 27 de ani, infrastructura locala a fost lasata de izbeliste. Vechile guverne au spus ca satele trebuie sa ramana rurale si pitoresti si a fost cel mai usor mod de a nu finanta aceste zone”, a explicat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

O alta tema abordata a fost cea a legii salarizarii unitare, care, in opinia presedintelui PSD, va regla salariile celor care conduc administratiile locale si judetene, pentru a elimina actualele discrepante din sistem. Sunt extrem de multe cazuri, in prezent, unde salariul unui primar sau al unui presedinte de Consiliu Judetean se situeaza la jumatatea grilei institutiei respective.

Liviu Dragnea a precizat ca Parlamentul are in dezbatere multe alte legi care vor indrepta o serie de nereguli, iar fiecare punct al Programului de Guvernare al PSD va fi respectat intru totul.

”Oamenii de afaceri au incredere in acest guvern si acest lucru se vede. De la inceputul anului s-au creat peste 110.000 de noi locuri de munca si au aparut 14.000 de noi firme. Inflatia este tot mai scazuta, iar investitiile straine au crescut la nivel national. Lucrurile merg pe calea cea buna”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor, care a promis sa revina cat mai curand in Maramures, urmatoarea sa oprire fiind in Seini.

Referindu-se la alegerile locale partiale din 11 iunie 2017, Liviu Dragnea a cerut implicarea intregului partid in cele doua campanii electorale care se vor duce in Ulmeni si Baia Sprie, acolo unde fotoliile de primar au ramas vacante.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. dinu

  Cate din 110 000 de locuri noi de munca in Maramures? Foarte putine,sa nu mai zic ca toti politicienii psd-isti nu au miscat un deget pentru crearea unui Prim Parc Industrial.In rest doar povesti.

  Reply
  1. radu

   Doar pesedistul din Tautii Magheraus are realizari,in rest ceilalti sunt doar niste pomanagii care nu sunt in stare sa realizeze nimic pentru comunitatile din care fac parte.Asa a vazut tatuca lor cine sunt cei care stau cu mana intinsa fara sa produca nimic.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1