Presedintele Republicii Moldova: Exista forte care doresc sa ne opreasca din drumul nostru spre UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nicolae-timoftiSituatia instabila din regiune si embargourile impuse Republicii Moldova au influentat in mod direct cursul evenimentelor pe plan intern, a declarat presedintele Nicolae Timofti, intr-un mesaj adresat populatiei joi seara cu privire la situatia social-politica din Republica Moldova, pe fondul protestelor antiguvernamentale care continua de aproape o luna la Chisinau, relateaza vineri Jurnal.md citat de Agerpres.

Desi unele institutii ale statului si demnitari cu functii inalte sunt direct responsabili pentru situatia care a dus la protestele in masa, presedintele Nicolae Timofti si-a exprimat sprijinul fata de partidele din alianta de la guvernare — Alianta pentru Integrare Europeana-3 (Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal).

“Sustin pe deplin declaratia constructiva facuta astazi (joi) de Alianta pentru Integrare Europeana prin care isi reconfirma angajamentele luate in fata cetatenilor”, spune Timofti, referindu-se la declaratia facuta anterior de coalitia de guvernare (proeuropeana) prin care aceasta promite ca va realiza reforme care sa asigure continuarea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeana si sa intensifice lupta impotriva coruptiei.

“Nemultumirea fata de prestatia institutiilor publice si a unor demnitari a generat proteste in masa’, a afirmat Nicolae Timofti, subliniind ca acei functionari si oficiali care au administrat treburile statului cu rea-vointa sau cu neglijenta trebuie sa-si prezinte demisia. ‘Ei trebuie cercetati si trasi la raspundere”, a afirmat Timofti in mesajul sau.

“Exista si alte provocari la adresa securitatii noastre, care s-au intetit in ultimii doi ani. Urmarim activizarea fortelor revansarde, neo-sovietice, care doresc sa profite de situatia creata pentru a incerca sa ne opreasca din drumul nostru natural catre Uniunea Europeana. Va indemn, stimati concetateni, sa reflectati asupra acestui pericol, inainte sa va lasati prada chemarilor nechibzuite care se fac auzite in ultima vreme din partea unor asa-numiti lideri care, de fapt, lucreaza impotriva acestei tari”, se mai spune in mesaj.

Din 6 septembrie, un val de proteste a cuprins Chisinaul pe fondul deteriorarii situatiei economice si al unor mari scandaluri de coruptie in care sunt implicati demnitari de la varful puterii moldovene. Oamenii cer demisia presedintelui, a guvernului, alegeri anticipate si tragerea la raspundere a oficialilor responsabili pentru devalizarea cu 1 miliard de dolari a trei banci moldovene, o frauda care a destabilizat puternic sistemul bancar al republicii, potrivit observatorilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2