Presedintele Republicii Moldova vrea ca limba rusa sa redevina obligatorie in scoli

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, s-a pronuntat intr-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24 pentru obligativitatea studierii limbii ruse in scolile din Republica Moldova, a informat duminica gazeta.ru, citata de Agora.md, informeaza AGERPRES.

„Sunt de parere ca trebuie sa reintoarcem studierea obligatorie a limbii ruse in scoala. Acum doi-trei ani, invatarea acestei limbi a devenit optionala. Pentru aceasta, este necesar de a schimba programele scolare”, a declarat Igor Dodon, potrivit caruia 90% dintre cetatenii moldoveni vorbesc limba rusa.

„Cunoasterea limbii ruse pentru moldoveni reprezinta un avantaj foarte serios. Acesta este un avantaj asupra altor vecini de-ai nostri”, a mai declarat presedintele moldovean.

Agora.md noteaza ca, in prezent, in Republica Moldova limba rusa are statut de limba de comunicare interetnica.

Saptamana trecuta, portalul Deschide.md relata ca Dodon a propus o initiativa legislativa care presupunea excluderea obligativitatii examenelor de bacalaureat pentru liceeni, o initiativa catalogata drept „o gluma” de catre actualul ministru al educatiei din Republica Moldova, Corina Fusu.

De altfel, inca din timpul campaniei electorale, Igor Dodon si-a exprimat opinia ca examenul de bacalaureat ar trebui eliminat, deoarece i-ar stresa prea tare pe elevi si ca ar fi provocat chiar si cazuri de suicid, declaratiile sale fiind criticate de specialisti si societatea civila.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole