Presedintele Rusiei nu se asteapta la schimbari fundamentale in relatia cu Occidentul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca nu vor exista schimbari fundamentale in atitudinea Occidentului fata de Rusia, chiar daca Moscova ar face concesii si ar fi de acord sa indeplineasca toate cerintele oponentilor ei, potrivit TASS, informeaza AGERPRES.

‘Vor fi oare schimbari daca am capitula complet si am scuipa pe interesele noastre nationale fundamentale? S-ar putea sa fie unele semnale externe, dar in mod radical nu se va schimba nimic’, a subliniat presedintele rus in cadrul traditionalei sale sesiuni de intrebari si raspunsuri in direct cu cetatenii rusi, asa-numita ‘Linie directa’.

Putin a afirmat ca tarile occidentale, in special Statele Unite, exercita presiuni chiar si asupra acelor state cu care nu au diferente politice.

‘Uitati-va la China. Ea nu are niciun fel de legatura cu Crimeea si Donbasul. Suntem acuzati ca ocupam Donbasul (estul Ucrainei). Este evident o absurditate totala, minciuni. China nu are nimic de-a face cu aceasta, iar taxele (vamale) la produsele sale cresc continuu’, a spus seful statului rus, referindu-se in continuare la ‘atacul impotriva Huawei’. ‘Exista doar o singura explicatie: de a contracara dezvoltarea Chinei, care a devenit un concurent global al unei alte puteri globale – Statele Unite’, a afirmat Vladimir Putin.

Intrebat daca Moscova s-ar putea impaca cu Occidentul, presedintele rus a raspuns: ‘Rusia nu s-a certat cu nimeni!’, potrivit RIA Novosti si Lenta.ru.

Putin a indicat ca, in perioada sanctiunilor (occidentale), instituite in 2014 si sub incidenta carora Rusia se afla si in prezent, Moscova a pierdut 50 de miliarde de dolari, in timp ce pierderile Uniunii Europene se cifreaza la 240 de miliarde.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *