Presedintele sirian Bashar al-Assad ameninta cu utilizarea fortei impotriva combatantilor arabo-kurzi sustinuti de SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele sirian Bashar al-Assad a amenintat ca va recurge la forta impotriva combatantilor arabo-kurzi sustinuti de Washington, pentru a recuceri regiunile pe care acestia le controleaza in nordul Siriei, informeaza joi AFP, transmite AGERPRES.

Intr-un interviu oferit postului de televiziune Russia Today, difuzat joi, Assad a afirmat ca va privilegia negocierile cu Fortele Democrate Siriene (FDS), dar „daca aceasta nu va functiona, ne vom elibera teritoriile prin forta”.

Potrivit lui Bashar al-Assad, o confruntare directa intre Rusia si SUA a fost evitata la limita in Siria, tara sfasiata de un razboi in care sunt implicate cele doua mari puteri.

„Eram aproape de o confruntare directa intre fortele ruse si cele ale SUA si din fericire aceasta a fost evitata”, a declarat Al-Assad, care a vorbit in limba engleza, in interviul difuzat joi de postul de televiziune Russia Today.

Din septembrie 2015, armata rusa s-a angajat in Siria de partea armatei siriene, ajutand-o in special sa preia controlul asupra majoritatii teritoriului ocupat de gruparea jihadista Statul Islamic si sa slabeasca in mod semnificativ gruparile rebele.

Regimul sirian si-a inmultit victoriile si datorita ajutorului venit din partea Iranului si al Hezbollahului libanez. El controleaza acum peste 50% din teritoriu. Conflictul din Siria s-a soldat pana in prezent cu peste 350.000 de morti si milioane de stramutati si refugiati din 2011.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole