Presedintele SUA isi va prezenta miercuri ‘planul de actiune’ privind Statul Islamic

Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele american Barack Obama isi va prezenta miercuri ‘planul de actiune’ menit sa combata Statul Islamic, informeaza duminica AFP si Reuters citata de Agerpres.

Obama a dat totodata asigurari, intr-un interviu difuzat duminica pe NBC News, ca nu prevede trimiterea de trupe americane terestre si nu intentioneaza sa lanseze ‘echivalentul unui razboi in Irak’.

‘Urmatoarea faza este de a trece la o forma de atac. Ma voi intalni marti cu liderii Congresului, iar miercuri voi sustine un discurs si voi prezenta ceea ce va fi planul nostru de actiune’, a explicat liderul de la Casa Alba in interviul realizat sambata, la intoarcerea sa de la summitul NATO de la Newport (Marea Britanie).

In marja summitului, reprezentantii a zece state (SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Turcia, Polonia, Danemarca, Canada, Australia) au convenit sa creeze o coalitie impotriva SI, ale carei obiective si contur raman deocamdata destul de vagi.

Intrebat in legatura cu strategia pe care o vizeaza in acest sens, Obama a insistat ca ‘nu este vorba de a trimite 100.000 de soldati americani’. ‘Nu anuntam trimiterea de forte americane terestre. /…/ Nu este echivalentul razboiului din Irak’, a spus el.

‘Vom face parte dintr-o coalitie internationala efectuand raiduri aeriene in sprijinul activitatii din teren a fortelor irakiene si kurde’, a explicat presedintele american, care a mai promis ca, ‘in final, ii vom invinge’ pe jihadisti, desi, a mentionat el, acest lucru va necesita resurse superioare celor consacrate in prezent de SUA acestei regiuni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2