septembrie 20, 2021

Presedintele sud-coreean va trimite un emisar special la Phenian saptamana viitoare in vederea unui nou summit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele sud-coreean Moon Jae-in va trimite saptamana viitoare un emisar special la Phenian pentru a discuta despre un proiect de summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, precum si despre dezarmarea nucleara, a transmis vineri agentia sud-coreeana Yonhap, preluata de AFP, informeaza AGERPRES.

Emisarul se va deplasa la Phenian in ziua de 5 septembrie, a indicat Kim Eui-kyeom, purtator de cuvant al presedintiei sud-coreene.

Seulul a inaintat aceasta propunere vineri dimineata, iar Phenianul a acceptat-o cateva ore mai tarziu, a precizat purtatorul de cuvant.

Reprezentantul sud-coreean nu a fost ales deocamdata, a mentionat Kim Eui-kyeom.

‘Emisarul va avea discutii ample privind programul detaliat al summitului intercoreean, dezvoltarea relatiilor bilaterale (…) si dezarmarea nucleara a peninsulei coreene’, a mai indicat purtatorul de cuvant.

Moon si Kim s-au intalnit in tete-a-tete de doua ori, prima data la sfarsitul lunii aprilie la Panmunjom, in zona demilitarizata de la granita comuna, unde a fost semnat armistitiul care a pus capat razboiului din Coreea (1950-1953).

Cei doi lideri s-au revazut ulterior la Panmunjom pentru a incerca sa salveze summitul intre Kim si presedintele american Donald Trump, desfasurat in cele din urma in Singapore, in iunie.

Kim si Moon au convenit sa se intalneasca pentru un al treilea summit, la Phenian, la o data neprecizata din luna septembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2