Presedintele Trump este invitat pe 4 decembrie sa se apere intr-o audiere in fata Congresului

Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia juridica din Camera Reprezentantilor l-a invitat marti pe Donald Trump sau pe avocatii acestuia sa participe la o audiere pe 4 decembrie, care va marca inceperea unei noi faze a anchetei ce vizeaza destituirea presedintelui, informeaza agentiile internationale de presa, transmite AGERPRES.

„Va scriu pentru a afla daca dumneavoastra sau avocatii dumneavoastra intentionati sa asistati la audiere sau doriti sa interogati martorii”, se arata in cererea adresata de democratul Jerry Nadler liderului de la Casa Alba, potrivit AFP.

„Daca intentionati sa participati la audiere, am aprecia daca ne-ati instiinta cat mai curand posibil, inainte de 1 decembrie”, se arata in scrisoarea adresata presedintelui de Nadler, care prezideaza aceasta comisie insarcinata cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Nadler a dat asigurari ca doreste sa conduca o procedura „echitabila si informativa” si a subliniat ca participarea presedintilor si a avocatilor sai nu ar deriva dintr-un „drept” ci dintr-un „privilegiu” sau „curtoazie” acordate de Donald Trump.

Presedintele Trump, care denunta in mod sistematica o farsa, a anuntat pe Twitter in urma cu 8 zile ca ia in calcul in mod serios sa depuna marturie in Congres, posibil in scris.

Scrisoarea congresmanului Nadler marcheaza un nou capitol in procedura de destituire ce umbreste campania de realegere a miliardarului new-yorkez in functia de presedinte al SUA.

Democratii ii reproseaza presedintelui Donald Trump ca a cerut Ucrainei sa il ancheteze pe Joe Biden, unul din potentialii sai rivali democrati la scrutinul prezidential din 2020.

Ei il acuza ca a abuzat de prerogativele prezidentiale in scopuri personale, in special prin stoparea acordarii unui ajutor militar, pentru a face presiuni asupra Kievului.

In cursul ultimelor doua luni comisia pentru informatii din Camera Reprezentantilor a condus ancheta si a audiat aproximativ 15 martori, in mare parte in sedinte publice, fara ca locatarul de la Casa Alba sa aiba un cuvant de spus. Aceasta etapa a anchetei s-a incheiat, urmand ca raportul redactat sa fie transmis comisiei juridice.

Dupa dezbaterea consacrata cadrului constitutional, aceasta va redacta articolele continand eventuale capete de acuzare la adresa presedintelui, care vor fi supuse votului in sedinta plenara.

Tinand cont de majoritatea detinuta de Partidul Democrat in Camera Reprezentantilor, Donald Trump are toate sansele sa fie pus sub acuzare („impeached”), situatie in care s-au mai gasit doar doi din predecesorii sai. Va urma apoi un vot in Senat, unde majoritatea este detinuta de republicani, ceea ce ar trebui sa il scape pe Trump de destituire.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole