Preşedintele Trump nu doreşte un nou summit cu Kim Jong Un fără şanse de progres real

Preşedintele american Donald Trump nu doreşte încă o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un decât dacă este probabil un progres real, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, citat de Reuters. Şeful diplomaţiei americane a menţionat contextul apropierii alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, informează AGERPRES.

Într-un interviu difuzat în direct pe internet acordat site-ului de ştiri The Hill, Pompeo a apreciat că nord-coreenii ”au ales în acest moment să nu urmeze o cale care poate duce la o posibilă soluţie”.

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a afirmat săptămâna trecută că este improbabil anul acesta un nou summit americano-nord-coreean, dar ”se pot întâmpla surprize”.

Trump şi Kim s-au întâlnit prima dată în iunie 2018, în Singapore, apoi din nou în februarie 2019, în Vietnam, şi în iunie acelaşi an la Panmunjom, în zona demilitarizată de la frontiera inter-coreeană. În ciuda declaraţiilor optimiste ale preşedintelui american după primul summit, cel de-al doilea s-a întrerupt înaintea încheierii programului anunţat, iar liderul de la Phenian nu a s-a angajat oficial să întrerupă programele de înarmare nucleară şi cu rachete ale Coreei de Nord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1