septembrie 19, 2021

Presedintele Vladimir Putin a semnat programul de inarmare a Rusiei pana in 2028

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Vladimir Putin a semnat programul de achizitii de armament ale Rusiei pe perioada 2018-2028, a declarat luni vicepremierul Dmitri Rogozin ziarului Kommersant, citat de Xinhua. Pe lista se afla, potrivit acestuia, inclusiv “robotica, sisteme de spionaj, vehicule aeriene fara pilot pentru lupta si cercetare, mijloace de aparare aeriana si munitie de precizie”, informeaza AGERPRES.

Rogozin a afirmat ca noul program de inarmare a tinut cont de experienta dobandita de militarii rusi in conditii de lupta, in Siria. Eficienta complexelor si sistemelor noi a fost evaluata in conditii extreme pentru peste 200 de tipuri de arme.

Rusia a observat si acumularea de potential militar a NATO, implementarea conceptului SUA de lovituri globale, intentiile de desfasurare a armamentelor in spatiu si desfasurarea de armamente non-nucleare strategice de precizie. Moscova a reactionat corespunzator la toate aceste situatii, a afirmat Rogozin. In noiembrie anul trecut, Tatiana Sevtova, adjuncta a ministrului apararii, a dezvaluit ca noul program de inarmare va costa 19.000 de miliarde de ruble, adica aproximativ 325 miliarde de dolari, la care se adauga 1.000 de miliarde de ruble (circa 17 miliarde de dolari) pentru sistemul de sincronizare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2