Pretul alimentelor a inregistrat luna trecuta cea mai mare crestere din ultimii patru ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

supermarketIndicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial a inregistrat in luna iunie un avans de 4,2%, cea mai mare crestere lunara din ultimii patru ani, in principal ca urmare a unei majorari semnificative a preturilor la zahar, a anuntat, joi, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), citata de Reuters, informeaza AGERPRES.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In luna ianuarie 2016, acest indice a atins cea mai scazuta valoare din ultimii sapte ani, insa, ulterior, a crescut timp de cinci luni consecutive, ajungand in luna iunie 2016 la un nivel de 163,4 puncte.

Pe categorii de produse, preturile la zahar au urcat cu 14,8% in luna iunie, din cauza ploilor abundente care au impiedicat recoltarea trestiei de zahar, si au redus randamentele in Brazilia, primul producator mondial. Vremea ploioasa a redus si cantitatea de zahar ce poate fi extrasa din fiecare tona de trestie, ceea ce i-a determinat pe producatori sa directioneze o cantitate mai mare de trestie de zahar spre productia de etanol, stimuland si mai mult preturile la zahar.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *