Pretul  gazelor pentru populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

gaze-naturale-aragazPretul gazelor pentru populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015, a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Niculae Havrilet, in cadrul unei conferinte de presa, scrie Agerpres.

“Pentru piata casnica, conform legii, este nevoie de o hotarare de guvern care sa precizeze pretul gazelor de la care se reia calendarul de reglementare.

Consideram ca pretul de la care se reia este pretul la care s-a oprit in luna octombrie, respectiv pretul actual de 53,3 lei/MWh, ceea ce inseamna ca nu vom avea o crestere pe piata casnica reglementata pana cel putin la 1 iulie 2015, cand vom avea noul calendar. Acest calendar care s-a stabilit acum este pana in 2018, iar legea a prelungit pana in 2021, ca urmare este necesara o reevaluare si o reformare a termenelor din calendarul vechi. Consider ca de la 1 ianuarie vom avea pretul de acum si reinceperea calendarului de reglementare”, a afirmat Niculae Havrilet, la conferinta ‘Piata de energie in lumina noii legislatii. Schimbari majore din 2015’, organizata de BizEnergy si BizLawyer.

Havrilet a mai spus ca din punct de vedere al ANRE de la 1 ianuarie 2015 va disparea piata reglementata non-casnica.

Totodata, directorul general al Directiei de Privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitrascu, a declarat ca nu a existat un dezacord intre Romania si Comisia Europeana cu privire la extinderea termenului privind calendarul de liberalizare al pretului gazelor pentru populatie de la finalul anului 2018 la 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *