Pretul gazelor se va majora cu 5 – 8 % de la 1 iulie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

aragazPretul final al gazelor naturale se va majora de la 1 iulie cu un procent cuprins intre 5 si 8%, a declarat joi presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Niculae Havrilet, scrie Agerpres.

“Pretul final va creste cu circa 5 — 8% in medie de la 1 iulie, calculat pentru anul gazier 2015-2016. Este vorba de o medie pentru ca pretul pe regiuni va depinde de fiecare operator in parte. Aceasta majorare se va simti practic mai mult de la 1 decembrie deoarece pana atunci consumul este mic si nu se mai consuma gaze pentru incalzire”, a explicat Havrilet.

Incepand cu data de 1 aprilie 2015, preturile gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici au scazut, in medie, cu 3,9% potrivit ANRE.

“Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a aprobat, in sedinta de vineri, 27 martie 2015, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici. In conformitate cu metodologiile de tarifare, incepand cu data de 1 aprilie 2015, preturile pentru furnizarea reglementata a gazelor naturale la clientii casnici vor scadea in medie cu 3,9% (medie calculata in functie de ponderea fiecarui furnizor din cei 39 care livreaza gaze naturale clientilor casnici din piata reglementata)”, a anuntat ANRE intr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *