Pretul mediu al energiei electrice va scadea cu circa 1,9% la clientii casnici, de la 1 ianuarie 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bec-energie-electricaComitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a aprobat contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta incepand cu 1 ianuarie 2017 la nivelul de 13,01 lei/MWh, valoare cu 5,81% mai mica decat cea care este in vigoare, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, marti, AGERPRES.

„De asemenea, Comitetul de reglementare a avizat tarifele de tip Componenta de piata concurentiala (CPC), care vor fi aplicate de furnizorii de ultima instanta de la 01.01.2017, valoarea acestora fiind redusa fata de valoarea tarifelor in vigoare in medie cu 1,6% la nivel national.

Luand in considerare reducerea cu 6,47% a tarifelor reglementate la energia electrica aplicate clientilor casnici, precum si cresterea procentului de dereglementare la 80% in semestrul I al anului 2017, conform calendarului de eliminare a preturilor reglementate la energia electrica convenit prin Foaia de parcurs din cadrul Memorandumului de Intelegere semnat cu organismele europene si internationale, estimam o scadere, per ansamblu, cu circa 1,9% fata de anul 2016, a pretului mediu al energiei electrice furnizate clientilor casnici incepand cu data de 01.01.2017”, mentioneaza sursa citata.

In baza prevederilor HG nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor si a conditiilor necesare implementarii schemei de sprijin pentru promovarea cogenerarii de inalta eficienta pe baza cererii de energie termica utila, cu modificarile si completarile ulterioare, contributia pentru cogenerare se stabileste anual de ANRE si poate fi modificata semestrial.

Conform cadrului de reglementare aplicabil, valoarea contributiei pentru anul 2017 s-a determinat pe baza corectiei costurilor si veniturilor realizate in perioada 1 ianuarie — 31 decembrie 2015, a costurilor si veniturilor facturate in perioada 1 ianuarie — 31 octombrie 2016 si a costurilor si veniturilor estimate a se factura pentru lunile noiembrie si decembrie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole