Pretul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cotatia barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a ajuns miercuri la cel mai ridicat nivel din 2014, pe fondul majorarii cererii si al reducerii productiei anuntata recent de Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Chiar daca piata este acum echilibrata, analistii avertizeaza asupra unei posibile supraincalziri.

Miercuri dimineata, cotatia barilului de petrol light sweet crude cu livrare in luna februarie a crescut cu 0,46 dolari, ajungand la valoarea de 63,42 dolari. Anterior, pretul ajunsese la 63,57 dolari, cel mai ridicat nivel din 9 decembrie 2014.

La bursa ICE Futures din Londra, cotatia barilului de petrol Brent cu livrare in luna martie a crescut cu 0,28 dolari, ajungand la valoarea de 69,29 dolari, cel mai ridicat nivel din mai 2015.

Extinderea acordului OPEC si scaderea stocurilor au sprijinit cresterea pretului la titei, a apreciat analistul William O’Loughlin, de la firma australiana Rivkin Securities.

Marti, Institutul petrolier american a anuntat ca stocurile de titei ale SUA au scazut in prima saptamana din acest an cu 11,2 milioane de barili, la 416,6 milioane de barili.

Recent, Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol a acceptat sa extinda pana la sfarsitul lui 2018 acordul privind reducerea productiei, pentru a sustine pretul titeiului. Actualul acord, care expira in martie 2018, prevede reducerea productiei cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd).

Reducerea productiei de petrol a OPEC a permis pretului la petrol sa revina peste pragul de 50 de dolari per baril.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole