Pretul petrolului, la cel mai ridicat nivel incepand din noiembrie 2014

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cotatia barilului de petrol Brent la bursa ICE Futures din Londra a depasit 70 de dolari, pentru prima data din noiembrie 2014, dupa ce Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) a anuntat ca va continua sa limiteze furnizarea, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Joi, cotatia barilului de petrol Brent cu livrare in luna martie a atins 70,05 de dolari, apoi a scazut usor, ajungand la inchidere la valoarea de 69,26 dolari. De la inceputul anului, titeiul s-a apreciat cu 5%.

Cotatia barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a urcat cu 1,5%, la 64,51 dolari, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Administratia americana pentru informatii din energie (EIA) a anuntat ca in prima saptamana din acest an stocurile de titei au scazut cu aproape cinci milioane de barili, la 419,5 milioane de barili, in timp ce productia SUA a scazut cu 290.000 de barili pe zi, la 9,5 milioane de barili.

Chiar daca piata este acum echilibrata, analistii avertizeaza asupra unei posibile supraincalziri.

Recent, Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol a acceptat sa extinda pana la sfarsitul lui 2018 acordul privind reducerea productiei, pentru a sustine pretul titeiului. Actualul acord, care expira in martie 2018, prevede reducerea productiei cu 1,8 milioane de barili pe zi (bpd).

Reducerea productiei de petrol a OPEC a permis pretului la petrol sa revina peste pragul de 50 de dolari per baril.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole