Prezentare PRO ALAPTARE la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

PNL

In contextul celebrarii saptamanii mondiale a alaptarii, Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare a demarat o actiune care vizeaza incurajarea proaspetelor mamici sa isi hraneasca bebelusul la san, se precizeaza intr-un comunicat al unitatii medicale baimarene.

Prima sesiune de prezentari s-a desfasurat marti, 6 august, pe sectia de Neonatologie a spitalului. Cadrele medicale le-au explicat participantelor care sunt beneficiile alaptarii, atat pentru copil, mama, cat si pentru societate.

Participantele considera oportune sfaturile specialistilor pe aceasta tema. „Astfel de actiuni sunt utile, unele mamici nu constientizeaza cat de importanta este alaptarea. La primul copil nu aveam suficiente informatii si am reusit sa il alaptez doar 6 saptamani, dar acum voi alapta 2 ani, poate chiar mai mult”, a explicat una dintre mamici.

Directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pirvanoiu, medic primar pediatrie si neonatologie precizeaza ca acest gen de intruniri vor avea loc cu regularitate.

„Sesiunile de consiliere in alaptare se vor derula, la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare, in fiecare zi de marti si vineri, pentru a veni in sprijinul proaspetele mamici, internate in cadrul unitatii noastre. Mentionam, de asemenea, ca pacientele internate, care se confrunta cu diverse probleme privind alaptarea, se pot adresa cadrelor medicale, in orice moment, nu doar in cele doua zile destinate cursului.

In ceea ce priveste alimentarea copilului cu lapte praf, de catre personalul nostru, accentuam faptul ca se va realiza doar dupa obtinerea acordului scris al mamei, exceptand situatia in care starea de sanatate a acesteia nu permite acest lucru si nu exista alta alternativa de alimentare a copilului”, a subliniat dr. Margareta Pirvanoiu.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2