Prezidentiale 2019: AEP a desemnat operatorii de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara

home camp2
home camp2
home camp2

Autoritatea Electorala Permanenta a desemnat, sambata, prin tragere la sorti computerizata, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare din tara, precizeaza Agerpres.

Ovidiu Oproaica, director general al Directiei Generale Sistemul Informatic Electoral National din cadrul AEP, a explicat ca operatorii sunt numiti din randul celor aflati in evidentele institutiei, care nu au depus cerere de retragere sau de suspendare si si-au manifestat disponibilitatea de a desfasura aceasta activitate.

Potrivit oficialului AEP, printre criteriile de desemnare se numara apropierea de sectia de votare unde urmeaza sa-si exercite activitatea operatorul respectiv, punctajele obtinute in urma probelor practice si teoretice si a unor evaluari a activitatii acestuia si necesitatea asigurarii resurselor umane pentru desfasurarea procesului electoral in cele peste 18.000 de sectii de votare.

“Ordinea de prioritate la desemnarea ca operator de calculator este urmatoarea: in primul rand persoanele care au domiciliul in UAT-ul respectiv, in al doilea rand persoanele care au resedinta in UAT-ul respectiv si in ultimul rand persoanele care au solicitat desemnarea in UAT-ul respectiv. In cazul in care intr-o localitate, in urma examinarii, au fost declarate admise insuficiente persoane ca operatori de calculator, tragerea la sorti se va face din randul celor care au optat pentru a-si desfasura actvitatea de operator de calculator in UAT-ul, localitatea respectiva”, a declarat Oproiaca.

El a aratat ca numarul operatorilor va fi egal cu numarul total de sectii la nivel national cu un plus de 20%, ca rezerva, conform articolului 5 din OUG 64/2019.

Procesul verbal cu operatorii desemnati va fi postat site-ul AEP, iar documentul oficial, cu semnaturile reprezentantilor institutiei, va fi trimis catre prefecturi. Vicepresedintele AEP Zsombor Vajda a precizat ca in documentul trimis la prefecturi vor aparea si datele de identificare ale operatorilor.

“O sa fie trimise aceste liste cu semnaturi catre prefecturi. Acolo vor fi si toate datele de identificare ale persoanelor respective. Pe site-ul AEP va aparea numai numele si UAT-ul la care au fost atribuiti tocmai pentru a respecta reglementarile GDPR”, a declarat Zsombor Vajda.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *