Pricopie: Decalajul de performanta al copiilor, cea mai mare problema

PNL

Cea mai mare problema din sistemul educational romanesc este decalajul de performanta al copiilor, care se va atenua atunci cand se va introduce obligativitatea unui sistem formal de educatie pentru copiii cu varste mai mici de cinci ani, a declarat vineri, la Tulcea, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, in timpul unei intalniri cu profesorii si autoritatile din judet, informeaza Agerpres.

El a precizat ca aceasta problema nu poate fi rezolvata in prezent din cauza lipsei infrastructurii.

‘Cea mai mare problema din sector este decalajul de performanta al copiilor, decalajul de optiune pentru copiii din mediul rural si cei din mediul urban, pentru cei care provin din familii mai educate si instarite si cei care provin din familii mai putin educate si mai putin instarite’, a afirmat ministrul Pricopie.

Conform acestuia, existenta problemei a fost confirmata de un studiu care a aratat ca in Romania pot fi diferente de pana la un an si jumatate intre copiii de clasa a IV-a, ministrul Sanatatii marturisindu-le, in context, celor prezenti, o experienta personala, datand din perioada in care, dupa ce a fost “fruntas” la scoala din satul natal, era sa ajunga “codas” la liceul din oras.

‘Am concurat timp de un an cu colegi care stiau mai bine matematica, geografie si nu numai pentru a-mi recastiga pozitia. Alti copii din mediul rural nici macar nu pot ajunge sa concureze, iar aceste lucruri se pot rezolva prin introducerea obligativitatii intrarii intr-un sistem formal de educatie de la varsta de 5 ani. Apoi, vom micsora aceasta varsta treptat, pana la 3 ani, pentru ca acest decalaj se face simtit inca din primii ani de scoala. Un copil de trei ani nu realizeaza ca tatal sau este analfabet spre deosebire de tatal colegului sau care este profesor universitar’, a afirmat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

El a precizat ca aceasta problema nu poate fi rezolvata in momentul de fata din cauza lipsei infrastructurii.

‘Din acest motiv, premierul si vicepremierul au decis transferarea a 240 de milioane de euro de la Programul de Transporturi si Mediu pentru finalizarea a 1.400 de obiective incepute si neterminate’, a precizat ministrul Remus Pricopie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1