Pricopie: Introducerea mesei calde necesita existenta unei infrastructuri la nivel national

PNL

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, sambata, ca, desi o reglementare privind introducerea mesei calde in unitatile de invatamant este de dorit, aceasta nu se poate realiza in prezent intrucat nu exista infrastructura necesara care sa asigure implementarea programului la nivel national, scrie Agerpres.

“Da, sunt de acord cu asa ceva (cu introducerea mesei calde in scoli — n.r.). Daca se poate introduce astazi, raspunsul este nu fiindca nu poti introduce ca obligativitate daca nu ai infrastructura necesara. Acolo unde sunt posibilitati si autoritatile locale pot introduce o cantina in unitatile de invatamant, se poate face si astazi. Noi avem probleme cu cornul si laptele care nu se pastreaza intotdeauna in conditii optime. Trebuie sa facem lucrurile treptat. Lucrurile se fac gospodareste. Sa nu uitam nici de cele 600 milioane euro de care vom beneficia in perioada 2014-2020 pentru a investi in infrastructura, obtinerea de avize sanitare in scoli”, a spus ministrul, la evenimentul de prezentare a proiectului “Alegeri sanatoase” desfasurat de Organizatia Salvati Copiii, in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog si Asociatia ”Scoala pentru Sanatate”.

Remus Pricopie a atras, totodata, atentia asupra faptului ca Romania a cunoscut o crestere ingrijoratoare a obezitatii in randul copiilor.

In acest sens, o solutie ar fi, in opinia guvernantilor, introducerea unui numar mai mare de ore de sport in programa scolara, precum si imbunatatirea conditiilor din bazele sportive existente.

“In urma cu un an, cand am discutat in Guvern problema educatiei fizice si ca activitate extrascolara, discutia a plecat de la un raport european in care se arata ca Romania a avut una dintre cele mai rapide rate de crestere a obezitatii la nivelul copiilor. In 2013, pe datele din 2012, am ajuns sa fim cu una dintre cele mai ridicate rate. Care este cauza? Tine de alimentatie, de regimul de viata, de miscare, dar si de faptul ca exista mult mai multe tentatii sa stai pe scaun si sa te uiti la televizor sau sa te joci pe calculator. Zona de sport scolar s-a degradat constant. (…) In momentul de fata avem un inventar al bazelor sportive.

De asemenea, premierul a cerut sa nu mai avem situatii in care sa avem lacat pe un teren de sport si copiii sa nu aiba unde sa faca ore de sport. Urmarim sa mai facem un pas pe zona de revitalizare a bazelor sportive, dar si pe cresterea numarului de ore de educatie sportiva”, a spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1