Pricopie: Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate si se axeaza pe ideea de interdisciplinaritate, a declarat joi ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, scrie Agerpres.

„Dupa mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I si a II-a au astazi la dispozitie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de innoire si modernizare a programelor si a manualelor a fost amanat! Iata ca, acum, elevii au manuale noi, inclusiv in format digital. Acestea raspund nevoilor unui act educational specific societatii secolului al XXI-lea si pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate si se axeaza pe ideea de interdisciplinaritate”, a afirmat Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Educatiei.

Potrivit ministrului, numai in prima zi de functionare, platforma www.manuale.edu.ro a inregistrat aproximativ 20.000 de accesari.

„In urma cu doi ani am pornit acest demers prin care dorim sa facem ordine pe piata manualelor, sa introducem mai multa rigoare si sa crestem calitatea. Astazi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive si ne motiveaza sa mergem mai departe”, a adaugat ministrul Educatiei, conform sursei citate.

El a precizat ca ministerul a initiat deja procedurile pentru revizuirea programelor si apoi a manualelor pentru clasele a III-a si a IV-a si a sustinut ca procesul de modernizare a scolii romanesti va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de invatamant, arata comunicatul.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole