HHC Romania: Premierul Dacian Ciolos participa la Hope Concert

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

PARLAMENT EUROPEAN - CIOLOSPrim-ministrul Dacian Ciolos a acceptat invitatia de a participa, pe 10 aprilie, la cea de-a patra editie a Hope Concert, evenimentul cultural si caritabil pe care Fundatia Hope and Homes for Children il organizeaza in beneficiul copiilor vulnerabili. De pe scena Ateneului Roman, premierul va adresa un mesaj in legatura cu protejarea copiilor care traiesc in conditii de saracie extrema prin intermediul Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, recent adoptat de Guvern.

Aceasta este prima participare a premierului Ciolos la un eveniment al fundatiei si reprezinta o confirmare a eforturilor pe care organizatia le face, de 18 ani, pentru reformarea sistemului de protectie a copilului din Romania.

„Felicit Fundatia Hope and Homes for Children Romania pentru misiunea asumata de a sprijini familiile sarace sa-si pastreze copiii si de a urmari ca fiecare copil orfan sau abandonat sa se bucure de o familie, intr-un fel sau altul. Ma bucur ca, anul acesta, impliniti 18 ani de idealism devenit realitate prin eforturile dedicate si va urez sa se implineasca si acea frumoasa aspiratie pe care o aveti, de a contribui la eliminarea institutionalizarii copiilor in Romania.

Prin Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, lansat recent, ce contine masuri concrete de protejare a copiilor care traiesc in conditii de saracie extrema, Guvernul incurajeaza si sustine initiativele organizatiilor neguvernamentale, care sunt partenerii nostri in conturarea unei societati in care fiecare persoana sa poata primi ceea ce are nevoie”, a declarat prim-ministrul Dacian Ciolos.

In Romania, aproximativ 30% din populatie traieste in conditii de saracie extrema. Saracia este principala cauza pentru care copiii sunt rupti de familie si ajung in sistemul de protectie a statului. Prin programele desfasurate, Fundatia Hope and Homes for Children acorda sprijin acestor familii pentru a preveni separarea copilului de familie si pentru a reuni copiii din institutiile de stat care se inchid cu familia naturala sau extinsa. De asemenea, organizatia acorda sprijin tinerilor care parasesc institutiile de stat prin consiliere, sprijin material sau alte interventii care vizeaza dezvoltarea abilitatilor de trai independent. Toate aceste activitati se subscriu masurilor din Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei si contribuie la reformarea sistemului de protectie a copilului din Romania.

“Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, adoptat recent de Guvernul Ciolos, are potential foarte ridicat de a veni cu sprijin real, concret, pentru familiile aflate in cele mai vulnerabile situatii. Prin reformarea sistemului de protectie a copilului si crearea de servicii bazate pe conceptul familial, corelate cu reconfigurarea modului de alocare a resurselor financiare din bugetul de stat, putem sa-i sprijinim pe acesti copii si familiile lor sa ramana impreuna. Astfel, ne apropiem din ce in ce mai mult de scopul nostru, acela de a eradica institutionalizarea in Romania si de a nu mai avea copii care traiesc in izolare, privati de dragoste si de atentie. Salutam prezenta Premierului Dacian Ciolos la Hope Concert si sprijinul pe care il acorda astfel reformarii sistemului de protectie a copilului din tara noastra”, a declarat Stefan Darabus, Director pentru Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Hope Concert ii va aduce pe aceeasi scena pe violonistul Alexandru Tomescu, solistul Dan Bittman, pianistul Andrei Licaret, cantaretele Paula Seling si Feli, actorul Marius Manole, precum si Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu. Spectacolul va fi prezentat de jurnalista Amalia Enache, ambasador Hope and Homes for Children Romania, si de activistul civic Dragos Bucurenci, purtator de cuvant al organizatiei. Muzica clasica, ritmurile pop, teatrul si graffiti-ul vor transmite un mesaj special: arta, in toate formele ei, vine in sprijinul copiilor vulnerabili, beneficiari ai programelor Fundatiei Hope and Homes for Children Romania. Mesajul va fi sustinut si de cei 700 de invitati care vor participa la eveniment, iar spectacolul din interiorul Ateneului va fi completat de un performance de street art realizat de Sweet Damage Crew.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2