Prima aeronava ATR 72-600 a intrat in flota TAROM

PNL

Compania TAROM a receptionat prima aeronava din seria celor 9 de tip ATR 72-600, in prezent fiind singura companie aeriana din Romania care cuprinde in flota aeronave de acest tip, cu aceasta configuratie, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Acest model de avion european este capabil sa aterizare cu mijloace de bord independente si de mare precizie in conditii de vizibilitate redusa (LPV-200).

Aeronava prezinta o capacitate de transport crescuta fata de aeronavele ATR existente in flota TAROM, poate transporta pana la 72 de pasageri, pe o distanta maxima de aproximativ 1.500 km si este menita sa deserveasca piata interna si regionala.

Potrivit reprezentantilor companiei, TAROM detine o experienta semnificativa in operarea acestui tip de avion, ceea ce inseamna ca mentenanta poate fi asigurata de catre personalul Directiei Tehnice din cadrul companiei, iar pregatirea echipajelor de zbor si a personalului tehnic se va face cu costuri minime, suportate de catre fabricant.

Aeronavele sunt achizitionate in leasing operational, pe o perioada de 10 ani, vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne si externe) si vor inlocui ATR-urile pe care compania le are in prezent in flota.

“Pentru TAROM dezvoltarea si modernizarea flotei a fost si este o prioritate majora a echipei de management, de aceea inceperea livrarii celor 9 aeronave de tip ATR 72-600 ne bucura foarte tare”, se mentioneaza in comunicat.

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1