Prima etapa de completare a cererilor de inscriere in invatamantul primar – intre 29 februarie si 18 martie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

elevi scoalaParintii pot completa cererile tip pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar in doua etape: 29 februarie – 18 martie si 30 martie – 8 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

Potrivit proiectului, cererile pot fi completate online sau la unitatea de invatamant la care parintii solicita inscrierea copiilor, iar validarea acestora se va face la scoala respectiva zilnic, in intervalul orar 8,00 — 20,00 (de luni pana vineri) si sambata de la 9,00 la 13,00.

Procesarea de catre Comisia nationala de inscriere a copiilor in invatamantul primar a cererilor tip cu ajutorul aplicatiei informatice si repartizarea la scoala de circumscriptie a celor ai caror parinti au solicitat acest lucru in cerere se vor face pentru prima etapa de inscriere pana pe 21 martie.

Intre 22 — 24 martie va avea loc procesarea la nivelul unitatilor de invatamant, pe baza informatiilor din cererile tip de inscriere si din documentele depuse de parinti, a cererilor parintilor care solicita inscrierea la o alta scoala decat cea de circumscriptie pe locurile ramase libere.

Tot in aceasta perioada se vor face admiterea sau respingerea cererilor la nivelul Comisiei de inscriere din unitatile de invatamant prin aplicarea criteriilor generale si specifice de departajare si validarea de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant a listei candidatilor admisi in aceasta etapa.

Intre 25 — 26 martie se vor afisa in unitatile de invatamant si pe site-ul Inspectoratului Școlar numele candidatilor inmatriculati, numarul de locuri ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

Pe 29 martie se vor afisa la unitatile de invatamant si pe site-ul Inspectoratului Școlar procedurile specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

Mai multe detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2