Prima intalnire publica a Cenaclului Literar din Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste o suta de sigheteni, care iubesc poezia, au participat la deschiderea activitatii Cenaclului literar al Centrului Cultural Sighetu Marmatiei. Astfel se va continua traditia activitatii de cenaclu, de organizare a Festivalului de poezie, a preocuparilor sighetenilor de diferite varste si profesii pentru literatura.

Prin documentul semnat de cei prezenti, cenaclul isi propune stimularea activitatii de creatie literara, promovarea si valorificarea creatiei individuale prin publicarea in revistele de specialitate si in revista Marmatia literara, recomandarea la editurile din judet si din tara. Vor fi organizate periodic intalniri cu publicul, cu invitati de la cenaclurile din Baia Mare si Viseul de Sus, din judetele invecinate, cu personalitati ale literaturii romane contemporane.

Cenaclul isi va aduce aportul la organizarea Festivalului international de poezie de la Sighetu Marmatiei si va organiza anual un concurs de creatie pentru copii si tineri (10-18-25 ani), in vederea descoperirii si afirmarii tinerelor talente. Cenaclul nu va avea caracter de asociatie si nici personalitate juridica, activand prin libera consimtiere pe langa Centrul Cultural Sighet.

Intalnirea a fost deschisa de managerul Centrului Cultural, Spiridon Pralea, care a subliniat importanta organizarii unui cenaclu literar in municipiul Sighetu Marmatiei si le-a urat succes tuturor participantilor.

Prof. dr.  Dorel Todea a prezentat procesul-verbal, obiectivele si  proiectul actiunilor pe anul 2015, ale Cenaclului Literar. La prima intalnire a membrilor cenaclului a fost lansat volumul de poezie „Taramuri de neocolit”, semnat de poeta Doina Randunica Anton, aparut la editura „Singur”-2014. Elevii Centrului de excelenta de limba si literatura romana au sustinut impreuna cu cantautorul Gheorghe Stetca si elevi ai Scolii de arta Gheorghe Chivu, un recital din poezia Doinei Randunica Anton.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Justitiar politic

    Cu pensionatul dr. DorelTodea, in fruntea culturii sighetene, se va renaste Cantarea Romaniei!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2