Prima masina zburatoare din lume va fi comercializata incepand cu luna octombrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pre-vanzarile pentru prima masina zburatoare din lume vor incepe in luna octombrie, a anuntat marti producatorul Terrafugia, citat de Xinhua, informeaza AGERPRES.

Acest prim model, un vehicul hibrid dezvoltat de Terrafugia Inc, o filiala a producatorului chinez Geely Auto Group, va fi lansat in 2019, potrivit lui Chris Jaran, director executiv al companiei americane Terrafugia.

Masina va putea transporta doua persoane si are nevoie de o pista pentru aterizare si decolare, potrivit Geely. Comutarea intre modul de zbor si cel de condus dureaza un singur minut. Pentru inceput, vanzarea va fi limitata la Statele Unite, iar pretul masinii nu a fost inca stabilit.

Potrivit producatorului, va fi dificil ca masinile zburatoare sa devina vehicule publice din cauza costurilor ridicate. Masinile produse de Terrafugia vor putea inlocui partial aparatele mici de zbor si vor putea fi folosite in principal de companii, guverne si companii de transport.

Jaran spune ca TF-2, urmatorul model de masina-concept produs de Terrafugia, va fi prezentat, de asemenea, in Octombrie. Modelul, care va putea sa decoleze si sa aterizeze vertical, ar putea fi comercializat din 2023.

“Masinile zburatoare vor reprezenta o solutie pentru problemele de trafic si vor avea cu siguranta un impact major asupra societatii, economiei, sigurantei si mediului”, a spus Zhang Yangjun de la Universitatea Tsinghua.

Cu sediul la Hangzhou (estul Chinei), Geely este unul dintre cei mai mari producatori chinezi de automobile. In 2017, a inregistrat venituri din vanzari de aproximativ 270 miliarde de yuani, echivalentul a 39 de miliarde de dolari americani. Geely a achizitionat Terrafugia in 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1