Prima rectificare bugetara din acest an va fi efectuata la sfarsitul lunii iulie

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Prima rectificare bugetara din acest an va fi efectuata la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august, potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, transmite Agerpres.

‘Fondul Monetar International vine o data in vizita la inceputul lui iunie si apoi mai vine la sfasitul lui iulie. Rectificarea se va discuta cu precadere in cea de-a doua vizita, de la sfarsitul lunii iulie. Prima rectificare va fi la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august’, a declarat Voinea, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Potrivit ministrului citat, datele preliminare arata ca deficitul bugetar la patru luni este ‘undeva’ la 0,3% din produsul intern brut, in scadere fata de 0,8% din PIB in perioada similara a anului trecut. Datele semidefinitive referitoare la deficitul bugetar la patru luni vor fi anuntate pe 25 mai.

Pe de alta parte, Liviu Voinea a precizat ca ar trebui ca nivelul de crestere a economiei romanesti sa se reflecte si in incasarile bugetare.

‘Sunt convins ca programul de restructurare al ANAF (Agentia Nationala de Administrate Fisala — n.r.) functioneaza si incasarile vor merge cel putin in ritmul in care merge si economia. Ca urmare, vor fi peste ce a fost bugetat. Cu siguranta, economia va creste mult mai mult decat scenariul pe care s-a facut bugetul de 2,2% crestere economica. Eu estimez ca in jur de 4% pe ansamblul anului si este firesc ca aceasta crestere sa se vada si in incasarile bugetare’, a precizat Voinea la RRA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1