Prima rectificare bugetara din acest an va fi efectuata la sfarsitul lunii iulie

home camp2
home camp2
home camp2

Prima rectificare bugetara din acest an va fi efectuata la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august, potrivit ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, transmite Agerpres.

‘Fondul Monetar International vine o data in vizita la inceputul lui iunie si apoi mai vine la sfasitul lui iulie. Rectificarea se va discuta cu precadere in cea de-a doua vizita, de la sfarsitul lunii iulie. Prima rectificare va fi la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august’, a declarat Voinea, intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Potrivit ministrului citat, datele preliminare arata ca deficitul bugetar la patru luni este ‘undeva’ la 0,3% din produsul intern brut, in scadere fata de 0,8% din PIB in perioada similara a anului trecut. Datele semidefinitive referitoare la deficitul bugetar la patru luni vor fi anuntate pe 25 mai.

Pe de alta parte, Liviu Voinea a precizat ca ar trebui ca nivelul de crestere a economiei romanesti sa se reflecte si in incasarile bugetare.

‘Sunt convins ca programul de restructurare al ANAF (Agentia Nationala de Administrate Fisala — n.r.) functioneaza si incasarile vor merge cel putin in ritmul in care merge si economia. Ca urmare, vor fi peste ce a fost bugetat. Cu siguranta, economia va creste mult mai mult decat scenariul pe care s-a facut bugetul de 2,2% crestere economica. Eu estimez ca in jur de 4% pe ansamblul anului si este firesc ca aceasta crestere sa se vada si in incasarile bugetare’, a precizat Voinea la RRA.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *