Prima sedinta a Comisiei Tehnice Centrale pentru pregatirea referendumului pentru revizuirea Constitutiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Miercuri, 26 septembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc prima sedinta a Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activitatilor de organizare a referendumului national pentru revizuirea Constitutiei din zilele de 6 si 7 octombrie 2018. Sedinta a fost condusa de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, in calitate de presedinte al Comisiei, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

”Spre deosebire de procesele electorale din ultimii ani, acest referendum se va desfasura pe parcursul a doua zile, ceea ce presupune eforturi suplimentare din partea tuturor celor angrenati in organizare. In plus, perioada pe care o avem la dispozitie pentru pregatirile necesare este mai scurta, ceea ce a presupus unele masuri organizatorice specifice care sa permita organizarea referendumului in bune conditii, fara a afecta drepturile electorale ale cetatenilor”, a subliniat ministrul Carmen Dan.

Astfel, imprimarea buletinelor de vot va fi asigurata de catre Regia Autonoma „Monitorul Oficial”, confectionarea stampilelor cu mentiunea „Votat” de catre „Monetaria Statului”, iar confectionarea timbrelor autocolante de catre „Imprimeria Nationala”.

Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale a pus la dispozitia Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” hartia necesara, respectiv 72,5 tone, pentru imprimarea buletinelor de vot. Imprimarea buletinelor se va finaliza in urmatoarele zile.
In ceea ce priveste confectionarea stampilelor cu mentiunea „Votat” si confectionarea timbrelor autocolante de catre „Imprimeria Nationala”, ambele procese au fost deja incepute.

Pana la acest moment, toate activitatile stabilite prin Hotarare a Guvernului privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului national sunt in grafic. De asemenea, la nivelul MAI a fost elaborat Planul general de masuri al MAI privind asigurarea ordinii si sigurantei publice pe timpul desfasurarii referendumului national.
La sedinta au participat reprezentanti ai ministerelor si ai celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale cu atributii in organizarea referendumului.

Totodata, au fost prezenti in sala o parte dintre prefecti, ceilalti fiind in legatura prin sistem videoconferinta.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *