Primaria Baia Mare, actiuni administrative pentru protejarea cladirilor din Centrul Vechi

PNL

In perioada urmatoare se va demara o actiune de inventariere a imobilelor si a proprietarilor de drept din zona istorica protejata, precum si a starii de siguranta a cladirilor.

Se va mai da importanta aspectului fatadelor, afisajului publicitar din zona, precum si altor elemente de estetica urbana sau lucrari de constructie executate in perimetrul protejat. Cu aceasta ocazie, proprietarii imobilelor vor fi informati despre cadrul legal care reglementeaza acest domeniu si obligatiile ce le revin.

Verificarile se vor face prin intermediul Directiei Politiei Locale Baia Mare – Serviciul Disciplina in Constructii si Protectia Mediului, in colaborare cu Directia Urbanism a Primariei Baia Mare sub coordonarea consilierului local cu atributii de viceprimar, Cristian Niculescu-Tagarlas  si a arhitectului sef, Izabella Morth.

“Acolo unde vor fi constatate incalcari majore ale normelor legale in domeniu, se va proceda la sanctionarea contraventionala in temeiul Legii nr. 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, a Legii nr. 185 din 25 iunie 2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate si Hotararii Consiliului Local nr. 164/2014 privind aprobarea Regulamentului Local de Publicitate pentru organizarea, autorizarea si amplasarea mijloacelor de publicitate in Municipiul Baia Mare.

In cazul in care faptele savarsite intrunesc elementele constitutive ale infractiunii in acest domeniu, vor fi sesizate organele in drept, Directia Judeteana pentru Cultura Maramures si Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures.

Dragi Baimareni, va asigur de faptul ca respectarea cadrului legal, ramane ca preocupare prioritara a executivului Primariei Municipiului Baia Mare”, afirma primarul interimar Marinel Rob, intr-un comunicat postat pe baiamare.ro.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1