Primaria Baia Mare, amendata de CNCD. Afla de ce

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a amendat toate primariile oraselor resedinta de judet pentru modul in care este gestionat accesul persoanelor cu handicap in mijloacele de transport in comun. Singurele care nu au fost amendate sunt primariile din Sibiu si Miercurea Ciuc, unde s-a constatat ca toate mijloacele de transport in comun sunt dotate corespunzator, scrie adevarul.ro.

Sanctiunile au fost aplicate dupa o analiza de doi ani, in care primariile au transmis date cu privire la gradul de adaptabilitate a mijloacelor de transport in comun pentru a se facilita accesul persoanelor cu dizabilitati.

Astfel, in urma raspunsurilor transmise de primarii, care in unele cazuri au raspuns foarte greu solicitarilor sau in unele cazuri chiar deloc, s-a constatat ca cele mai multe dintre primarii nu au nici doua treimi din mijloacele de transport in comun dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Primariile care nu asigura facilitati nici macar pe doua treimi din mijloacele de transport in comun sunt: Bucuresti, Alba-Iulia, Alexandria, Arad, Baia-Mare, Bacau, Bistrita, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta Turnu- Severin, Focsani, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Piatra-Neamt, Ploiesti, Resita, Satu-Mare, Slatina, Targoviste, Targu-Jiu, Targu-Mures, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Primarii acestor orase au fost amendati cu 2.000 de lei.

„Persoanele cu dizabilitati din mai multe localitati sunt puse sa astepte pana cand vine un mijloc de transpot dotat cu facilitatile necesare. Totodata, nu pot utiliza linii intregi pe care circula doar mijloace neadaptate, ceea ce creeaza o atmosfera umilitoare privind persoanele cu dizabilitati locomotorii”, se arata intr-un document al CNCD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

8 Comments

 1. cristi

  Asta e. Daca nu inteleg ca si aia au drepturi sa plateasca dar nu din bugetul municipiului. Si nu uitati de Barbul, omul care raspunde si el solidar cu primarul de serviciile publice. Mama lui de neglijent,hiuduma asta daca-l loveste damblaua si ajunge in carucior, ce va face? Aaaa o sa zica dilau ca nu-i bai ca doar din cat a supt isi va modifica masina aia portocalie adaptand-o cu comanda la limba.

  Reply
 2. ioan

  ALLOOO!! CNCD.. CNCD,,,,, cam putin i-ati dat g… chereches cu costume de firma ,,, acesta NU A PUTUT SA SE OCUPE DE OAMENII NECAJITI pentru ca este foarte foarte OCUPAT cu chermezele aproape lunare pe care le face prin abuzuri din bani publici,, fiti mai iertatori pentyru un astfel de biped deoiarece ,, are si multe probleme cu legile sirespectarea lor ,,, el si mi… loati barbul nu se gandesc al asa ceva .. buzunarele lor sa fie pline din banii nostrii in rest sa murim in raport ce acestia doi cu cele mai sadice actiuni impotriva baimarenilor …OARE PANA CAND ??????????????????????

  Reply
  1. curios

   Ioane, Ioane, iar sari calul….biped frustrat ce esti. Tare imi face mie impresia…. si sa stii ca am mirosul fin… ca scrii la comanda vreunui incompetent din primarie, care-si simte amenintata pozitia…. Un om cu coloana vertebrala spune in fata, nu sapa….

   Reply
 3. baimareanH

  Adica noi fraierii platim un consiliu care are nevoie de 2 ANI sa stabileasca ceva, dupa care platim primaria care o doare in basca sa respecte legea dupa care platim si amenda ca doar nu va fi platita din buzunaru’ “alesilor” nostri dragi si mai ales saraci… Toate astea dupa ce dau banii bisericilor cu japca. De spalarea creierelor nu uita… Ba da nu mai crepati odata?

  Reply
 4. ioan

  Curiosule EHEEEE m-am prins iatA cum te doare ,, eu nu ma supar pentru nasul tau care miroase tot stii ce face porcul trebuie sa-ti spun ca sigur nu stii acesta se face c…, apoi se intoarce si cu nasul mai gusta cate ceva ei cam asta faci tu cu nasul tau si ceea ce mirosi ,, cat despre altele trebuia sa stii economie, inginerie fie si cea financiara, ban public ,, extrem de multe LEGI SI RESPECTAREA LOR MAI ALES IN ADMNISTRATIA LOCALA , JUDETEANA , etc etc,, si nu in ultimul rand politica care este o mare curva da iti aduce bani de ii intorci cu lopata asta este nu nasul tau hal rat de alege patrupedul,,, care iti place ,, comentam dupa ce stii un pic de administratie locala sau judeteana iar daca esti participant si noi nu stim ATENTIE,, nu este prea bine sa fii de o sanatate RARA!!!!!!!!!!!!!!

  Reply
  1. curios

   Frustrarea este mare, draga Ioane, ti-a luat cam mult sa dai o replica… si aia de doi bani. Ceea ce face porcul, mananci tu cu lingura mare, aici pe site. Cat despre inginerii financiare, respectarea legilor, politica si alte trebusoare fine, tare imi face impresia ca te depasesc. Nas, rat sau alt organ olfactiv pe care-l detin cu mandrie, functioneaza bine spre foarte bine, in concluzie…
   Oricum…. dar nu te umfla in pene… mi-am inceput dimineata cu un zambet, chiar m-ai binedispus…

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *