Primaria Baia Mare amendeaza cetatenii care nu respecta mediul inconjurator

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inceapand din luna martie, baimarenii sunt obligati prin lege sa pastreze orasul curat, astfel risca sa fie amendati.

Primaria Municipiului Baia Mare informeaza ca, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Local nr. 223/ 2013 si a Legii nr. 101/2006, republicata, privind salubrizarea localitatilor, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 500 si 3000 de lei, pentru urmatoarele fapte:

–  Abandonarea sau depozitarea temporara a molozului rezultat din lucrari de modernizare a locuintelor sau a spatiilor comerciale pe domeniul public sau privat al Municipiului Baia Mare.

– Abandonarea sau depozitarea temporara a deseurilor sau obiectelor de uz casnic pe strazi, in parcuri,pe terenuri virane, in cosurile de gunoi sau alti recipienti amplasati pe domeniul public sau in locuri publice.

– Aruncarea oricaror obiecte, ambalaje (doze, pahare de unica folosinta, ziare, pachete goale de tigari, mucuri de tigari, sticle, PET-uri, etc.) in alte locuri decat in cele special amenajate; aceste obiecte, ambalaje etc., trebuie aruncate in recipiente pentru colectare deseuri.

– Aruncarea reziduurilor rezultate in urma activitatilor specifice in alt loc decat containerul pentru care utilizatorul are contract de salubritate cu operatorul DRUSAL SA.

– Nedetinerea asupra lor, de catre insotitorii animalelor de companie, a ustensilelor necesare ( punga, manusi, maturica, etc.) curatirii dejectiilor lasate de animalele de companie pe spatiile publice si terenurile Municipiului Baia Mare.

– Necuratarea de catre proprietarii animalelor de companie a dejectiilor lasate de aceste animale in toate locurile publice unde circulatia animalelor este permisa sau interzisa.

– Arderea deseurilor vegetale, menajere sau de alta natura (cauciuc, folii plastic, textile, etc.), din curti, de pe strazi sau din orice alte locuri, acestea trebuind sa fie transportate in locuri special destinate depozitarii deşeurilor.

– Aprinderea si/sau arderea deseurilor din recipientele de precolectare/colectare sau arderea deseurilor vegetale rezultate de la operatiunile de curatare a spatiilor verzi, arbustilor, arborilor etc.
– Refuzul utilizatorului persoana fizica/juridica de a incheia contract de prestari servicii de salubrizare cu operatorul serviciului de salubrizare in Municipiul Baia Mare, DRUSAL S.A

De asemenea, municipalitatea solicita insistent cetatenilor rezidenti in sectoarele de case/gospodarii individuale/blocuri de locuinte, sa nu mai abandoneze deseurile vegetale (crengi, resturi vegetale, etc) sau deseurile voluminoase in fata imobilelor in care acestia locuiesc sau in orice alte locuri de pe domeniul public/privat al Municipiului Baia Mare, altele decat cele special amenajate pentru colectarea acestor deseuri, fiindca in caz contrar sunt pasibili de sanctionare cu amenzi contraventionale.

In conformitate cu prevederile legale, Directia Politia Locala va constata si sanctiona faptele care constituie contraventii in domeniul gospodaririi Municipiului Baia Mare, savarsite de catre instituţii publice, agenti economici, alte persoane juridice, asociatii de proprietari, precum si de catre cetateni.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. mmm

  ii amendeaza pe dracu …. nu am vazut in viata mea un politist local dand amenzi celor ce au caini dar nu strang dupa ei … bine e drept ca si politia iese in teritoriu dimineata la 8 sa prinda niste amenzi de parcare si cam atat ….daca as fi vazut vreodata un politist local plimbandu-se dimineata la 7 cand oamenii scot cainii afara sau seara, nu as fi spus absolut nimic …

  Reply
  1. Zoli

   De acord! Cine sa amendeze daca politistii locali sunt nevazuti?! Unde sunt acesti trantori si cine le da salar de-a moaca?! Unde e seful lor nemernic ca sa dea socoteala pentru inactivitatea si ineficienta ”motelului” pe care-l conduce??!Luni,cum a fost vreme frumoasa am iesit la o plimbare in parc langa muzeu.As fi putut numara vreo 10 caini care au fost lasati liberi la alergat si care si-au facut nevoile unde au vrut ei! Politisti locali nicaieri! Alta..Ieri am asistat cum lucreaza cei de la Drusal…e dezastru! Nu stiu cine a avut ideea ”stralucita” ca sa se faca curat cu suflante in loc de maturi,dar suflantele in primul rand ridica doar resturile care nu s-au prins de asfalt si restul se lasa in voia sortii,fac un praf mai mare decat daca se matura,si costa mult deoarece trebuie benzina pentru functionare! Asadar,maturatorii,mai bine zis suflatorii au ajuns mare domni si fac o treaba de mantuiala pe banii primariei! Alta..Cand a iesit Drusalul la curatat spatiile verzi,unul dintre ei a aruncat gunoiul inapoi pe spatiul verde deoarece nu i-a incaput in punga! Drusal,Politia Locala – sunt doar niste specimene care batjocoresc orasul pe bani frumosi! Cine raspunde de ei ar trebui sa fie demis automat si scos din birou cu suturi in fund!

   Reply
 2. Remus

  Intrebare pentru autorităţile locale: unde există în Baia Mare locuri special amenajate pentru depozitarea deşeurilor vegetale rezultate în urma curăţirii gardurilor vii şi a copacilor din jurul blocurilor. Nu de alta,dar după ce că tund gardul viu şi curăţ copacii am şanse mari să mă aleg si cu o amendă frumuşică ca am depozitat deseurile vegetale pe domeniul public până la ridicarea acestora de către firma de specialitate – DRUSAL-. Sau poate pentru campania de curăţire de primăvară exista o excepţie?!

  Reply
 3. dan

  Baia Mare este un oras cu spatii verzi proprietate personala (gradini, curti). Daca primavara iti cureti via, gradina, trandafirii, etc., unde poti depozita vreascurile? Nu le poti arde in curte pentru ca poluezi? Acesta nu e o poluare chimica de lunga durata. Am scapat de combinaul chimic, de Romplumb si intram in vrie pentru arderea vreascurilor? Iar o luam razna?

  Reply
 4. ileana

  Toate trotuarele sau locurile de joaca pentru copii sunt pline de fecale de caini ,tare as vrea sa vad si eu un politist ca da amenda unuia care iese cu cainele si nu curata dupa el ,asta si in cartiere nu numai in cemtru pe langa primarie.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole