Primaria Baia Mare vrea sa acorde ajutoare pentru familiile si persoanele singure care au venituri mici

Reclame home 1
Reclame home 1

Municipalitatea baimarean aduce la cunostinta publica intentia aprobarii de catre Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a proiectului de hotarare privind acordarea de ajutoare lunare de la bugetul local pentru familiile si persoanele singure cu domiciliul in Baia Mare, care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata, pe membru de familie in vederea platii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

Mai precis, proiectul de hotarare arata in felul urmator:

Art. 1 Se aproba acordarea de ajutoare lunare de la bugetul local pentru familiile si persoanele singure cu domiciliul in Baia Mare, care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata, pe membru de familie vederea platii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

Art. 2 Se aproba Regulamentul de acordare a ajutorului lunar in vederea platii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare pentru fiecare familie si persoana singura cu domiciliul in Baia Mare, care au media veniturilor banesti nete lunare sub salariul minim brut pe tara garantat la plata, pe membru de familie, conform anexei nr. 1 ce face parte integranta din prezenta.

Art. 3 Se aproba includerea in bugetul DAS, a sumelor necesare acordarii ajutoarelor lunare pentru plata serviciilor de alimentare cu apa si canalizare.

Art. 4 Prezenta hotarare intra in vigoare incepand cu 01 noiembrie 2018.

„La stabilirea venitului net lunar al membrilor de familie sau a persoanei singure se vor lua in considerare toate veniturile realizate de acestia in luna anterioara depunerii cererii asa cum sunt prevazute in art.8 al.1 din L.416/2001 privind venitul minim garantat.

La nivelul Directiei de Asistenta Sociala Baia Mare in perioada sezonului rece 2017 – 2018 (noiembrie 2017 – martie 2018) s-au depus cereri pentru ajutor de incalzire dupa cum urmeaza:

– Ajutor de incalzire cu gaz – 720 cereri,

– Ajutor de incalzire cu energie electrica – 18 cereri,

– Ajutor de incalzire cu lemne – 111 cereri

– Ajutor de incalzire cu lemne pentru beneficiarii de ajutor social – 130 cereri

Mentionam ca venitul maxim pe membru de familie pentru a beneficia de ajutorul de incalzire, a fost de 615 lei.

Numarul total de dosare de ajutor social aflate in plata in luna iulie 2018 este de 264”, se arata in raportul de specialitate care a stat la baza intocmirii proiectului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole