Primaria Baia Mare, amendata de Garda de Mediu cu 15.000 lei

Primaria Baia Mare a fost amendata de catre Garda de Mediu Maramures cu 15.000 lei pentru acele momeli pentru sobolani depistate in zona Prefecturii si a Consiliului Judetean Maramures la inceputul acestui an. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii in cursul zilei de azi de catre Comisariatul Garzii de Mediu Maramures se arata: “In urma sesizarilor societatii civile. cu privire la abandonarea de produse raticide (momeli pentru sobolani) pe spatiul verde din fata sediului Prefecturii Maramures si a Consiliului Judetean Maramures, adresate Garzii Nationale de Mediu si Mass Mediei locale, in perioada 4-12 ianuarie 2017 comisarii din cadrul Serviciului Comisariatul Judetean Maramures al Garzii Nationale de Mediu si ai Inspectoratului de Politie Judetean Maramures au efectuat verificarea aspectelor semnalate”.

Concluziile verificarilor facute de catre institutiile statului sunt foarte clare. Si anume, “Consiliul local Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban a utilizat in actiunea de deratizare realizata produsul raticid MEGALON PASTA (cu continut de bromadiolone), fara a respecta prevederile de aplicare in conditii de siguranta a produsului, respectiv acesta a fost utilizat fara a fi administrat in statii de intoxicare. In plus, se mai arata in comunicat de presa, cu ocazia controalelor s-au constatat incalcari ale prevederilor OUG 195/2005 privind protectia mediului (incalcare a conditiilor din autorizatia de mediu detinuta) si a Legii 211/2011 privind regimul deseurilor”.

Masurile luate in cauza sunt: IPJ MM a ridicat deindata produsul periculos, prin serviciul de specialitate, in vederea eliminarii in conditii de siguranta pentru sanatatea populatiei, a animalelor si a mediului. CJMM al GNM a aplicat sanctiunea contraventionala in cuantum de 15000 lei, in sarcina Consiliul local Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban, CJMM al GNM a dispus administratorilor zonei verificarea de urgenta, in vederea identificarii posibilei existente a unor alte produse periculoase, administrate necorespunzator, iar in acest caz, a eliminarii lor in conditii desiguranta. Nu in ultimul rand, s-a declinat competenta de solutionare a unei eventuale infractiuni savarsite catre IPJ MM.

Ziarmm

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dan

    Plateste Consiliul Local ( de la noi, platitorii), dar popindaii care au pus otrava sint extraterestrii? Nu isi iau salariul lunar de la primarie si cind nu-l iau nu fac actiuni sindicale? Unde mama dracului se ascund indivizii care au dispus distribuirea otravii si cei care au executat-o?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1