Primaria Baia Sprie construieste un drum altenativ pentru DN18

Reclame home 1
Reclame home 1

DN 18, pe portiunea dintre Baia Sprie si Baia Mare, este din ce in ce mai aglomerat. Pentru gestionarea traficului in zona, administratia locala a orasului de la poalele Gutinului a gasit o alternativa prin construirea si modernizarea unui drum pe malul drept al Sasarului.

Primul tronson de circa 800 de metri se apropie de finalizare. Portiunea respectiva a fost pregatita, turnandu-se un strat de binder pentru rezistenta. In urmatoarea perioada se va realiza stratul de uzura, punandu-se asfaltul final.

”Drumul, in lugime de 5,5 km, incepe de la Brutarie (DC 5 – drumul Chiuzbaii) si continua pana la strada Gordanului in imediata apropiere a Autobazei din Tautii de Sus. Pe aceasta lungime sunt cinci poduri, primul dintre acestea fiind dat in folosinta zilele trecute. In aceasta perioada se lucreaza la podurile doi si trei. Daca podul cinci se reabiliteaza, primele patru se construiesc sau refac in totalitate”, a relatat viceprimarul, cu atributii de primar interimar Tiberiu Barkoczi.

Investitia, in valoare de 2,5 milioane de euro se realizeaza cu fonduri de de la guvern si din bugetul local. Lucrarea mai cuprinde ziduri de sprijin, santuri pentru scurgerea apelor pluviale, inlocuirea retelelor de gaz si apa. Pana la inceputul toamnei, drumul va fi dat in folosinta.

Vasile GHERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2