Primaria din Basesti nu mai are bani pentru curent, iar Consiliul Judetean nu o poate ajuta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-robinetSituatie critica in comuna Basesti, unde Primarianu mai are bani pentru a-si achita factura la energie electrica.

Situatia a fost prezentata de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Lucian Morar, in sedinta ordinara de joi, 27 octombrie, acesta manifestandu-si dorinta ca primaria in cauza sa fie ajutata.

Consilierul judetean Marinel Kovacs a spus ca ajutorul catre comuna Basesti trebuie sa se faca legal.

In replica, Lucian Morar a spus ca „daca o autoritate publica locala, o primarie este in imposibilitate si nu poate functiona, eu cred ca se pot gasi solutii legale ca sa ajutam aceasta primarie, n-a spus nimeni ca trebuie sa ajutam ilegal”.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a aratat ca in momentul de fata nu exista nicio solutie legala pentru acordarea unui sprijin in aceasta situatie, deoarece nu mai exista bani din cota de 20%.

 

De asemenea, Lucian Morar a adaugat ca Primaria Basesti are o a doua solicitare catre Consiliul Judetean, cu privire la organizarea evenimentului prilejut de Ziua Nationala a Romaniei. Dupa o pauza de cateva minute, consilierii judeteni au votat un amendament in acest sens, astfel ca Primaria Baia Mare a primit din fondul de rezerva suma de 15.000 lei pentru organizarea evenimentelor prilejuite de 1 Decembrie.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. odestean

    Vai de capul nostru,astfel de primarii trebuie desfiintate sau comasate (Arinis).Apoi de la CJ ce asteptari sa avem de Parcuri Industriale si dezvoltare cand nu au bani nici sa achite niste facturi de curent.Astfel de primarii ar trebui sa acceseze fonduri nerambursabile UE pentru parcuri fotovoltaice,eoliene sau alte tipuri de energie si desigur primarul sa stea preferabil in localitate nu sa bata drumurile catre municipiu.Daca ii place asa de mult la oras sa-si dea demisia.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole