Primaria din Bruxelles va impune amenzi pentru trotinetele electrice si bicicletele lasate pe trotuar

home camp2
home camp2
home camp2

Primaria din Bruxelles va impune amenzi pentru trotinetele electrice si bicicletele de inchiriat care sunt lasate neglijent pe trotuar, impiedicand trecerea pietonilor sau altor vehicule, relateaza joi EFE, informeaza AGERPRES.

Potrivit ziarului ‘Le Soir’, districtul Uccle al capitalei belgiene a fost pionier in aplicarea unor masuri impotriva parcarii “salbatice” mai ales a trotinetelor, preconizand sanctiuni administrative impotriva operatorilor.

Un alt district, Saint-Josse, a interzis in martie parcarea trotinetelor in afara a patru zone special prevazute.

Primarul din Uccle, Boris Dillies a declarat pentru ‘Le Soir’ ca a contactat diferiti operatori ai acestor trotinete de inchiriat pentru a semna un document de “buna conduita”, vizand mai ales modul de parcare a acestui nou mijloc de transport care prolifereaza in marile orase.

Sanctiunile pentru firmele ce gestioneaza aceste mijloace de transport ajung pana la 250 de euro, potrivit primariei din Uccle, care a avansat posibilitatea ca aceste vehicule sa fie stranse sistematic pentru a “garanta respectul fata de pietoni”.

Primarul Boris Dillies a solicitat implicarea firmelor de resort, astfel incat mobilitatea impartasita a acestor vehicule sa nu fie pana la urma interzisa. Se prevede ca de la 1 septembrie sa fie aplicata o ordonanta regionala impotriva parcarii “salbatice” a trotinetelor electrice.

Potrivit codului de circulatie, utilizatorii trebuie sa lase libera o portiune de cel putin 1,5 metri de trotuar, astfel incat sa nu fie impiedicata circulatia pietonilor, a subliniat Inge Paeme, purtator de cuvant al Bruxelles Mobilite.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *