Primăria Groși anunță că dă în judecată Consiliul Județean din cauza rampei de gunoi de la Satu Nou de Jos

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria comunei Groși anunță că dă în judecată Consiliul Județean Maramureș din cauza situației provocate de rampa de gunoi de la Satu Nou de Jos.

Primarul din Groși, Florin Boltea, susține că a explicat în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș situația foarte gravă și riscul la care sunt supuși cetățenii din comuna Groși, orașul Baia Mare și angajații din zonă.

”Stimați cetățeni, vă aducem la cunoștință câteva informații privind problema platformei de stocare deșeuri menajere de la Satu Nou de Jos.

În urma dezbaterii publice pentru proiectul „Creșterea capacității platformei de stocare temporare deșeuri menajere în Satu Nou de Jos” a fost depusă opoziția primăriei Groși cât și a cetățenilor și agenților economici din zona respectivă pentru respringerea proiectului. În urma opozițiilor depuse, reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului au respins aprobarea proiectului și au sistat activitatea, joi, 06.08.2020, conform deciziei nr. 673/05.08.2020, emisă de APM Maramureș. Tot joi, 06.08.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a întrunit în ședință extraordinară, iar prin Hotărârea nr. 33/2020 a anulat decizia nr. 673/05.08.2020 emisă de APM privind suspendarea activității de depozitare deșeuri pe platforma temporară și au hotărât prelungirea funcționării activității pe platforma temporară situată la Satu Nou de Jos până în luna octombrie 2020.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș au votat aproape în unanimitate, cu o singură abținere, prelungirea perioadei de depozitare pe platforma de la Satu Nou de Jos, fără a pune vreo condiție responsabililor de gestionarea deșeurilor.

În data de 06.08.2020 am participat la sedința extraordinară a comitetului pentru Situații de Urgență Maramureș (nefiind invitat) explicând situația foarte gravă și riscul la care sunt supuși cetățenii din comuna Groși, orașul Baia Mare și angajații din zonă. Pe de altă parte societățile comerciale aflate în imediata vecinătate a depozitului temporar sunt nevoite să-și reducă sau chiar sisteze activitatea, producând efecte economice deosebite asupra bugetului comunei.

Reprezentantul Gărzii de Mediu a explicat tuturor membrilor din Comitetul pentru Situații de Urgență faptul că această situație se datorează incapacității Consiliului Județean Maramureș de gestionare a problemei. Încă de un an comuna Groși a adus la cunoștința Consiliului Județeam Maramureș situația deosebit de gravă, respectiv termenul limită de 31.05.2020 pentru depunere a deșeurilor pe această platformă. Cu toate acestea conducerea Județului Maramureș a tergiversat avertismentele formulate de către Comuna Groși, promițând că vor soluționa problema prin deschiderea unei platforme pe un teren aflat în proprietatea Consiliului Județean sau prin deschiderea depozitului de la Fărcașa. Reamintim faptul că Garda de Mediu prin adresa nr. 129/12.02.2020 ne-a informat atât pe noi, comuna Groși dar și celălalte instituții responsabile, că a fost depășită capacitatea de depozitare și nu sunt respectate anumite reglementări prevăzute în autorizația de mediu.

Aflați în această situație deosebit de gravă, fiind ignorați atât de Consiliul Județean cât și de instituții care ar trebui să fie în slujba cetățeanului, rugăm cetățenii atât din comună cât și din alte localități să ni se alăture demersului de tragere la răspundere a tuturor responsabililor de această situație.

Primăria Comuna Groși va deschide un proces împotriva Consiliului Județean, responsabil de punerea la dispoziția operatorului a unei platforme de depozitare a deșeurilor și împotriva instituțiilor care tergiversează luarea unor măsuri urgente pentru cetățeni”, a spus Florin Boltea, într-o postare pe pagina oficială a Primăriei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1