Primăria Groși cere în instanță Consiliului Județean să mute depozitul temporar de deșeuri în afara comunei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria Groși va cere în instanță Consiliului Județean Maramureș mutarea depozitului temporar de deșeuri de la Satu Nou de Jos în afara comunei.

În acest sens, Consiliul Local Groși a adoptat un proiect de hotărâre care mai prevede și alte aspecte.

”Având în vedere situația deosebit de gravă privind platforma temporară de deșeuri situață în Satu Nou de Jos, pe terenul comunei Groși, în calitate de primar am inițiat Hotărârea de Consilu nr. 40 privind:

– Contestarea în instanță pentru motive de nelegalitate a Hotărârii nr. 30/06.08.2020 a Comitetului pentru Situații de Urgență Maramureș deoarece a anulat decizia 673/05.08.2020 emisă de Agenția pentru Protecția Mediului privind suspendarea activității de depozitare, fără a cere măsuri clare de gestionare, solutionare și responsabilizare a factorilor implicați.

– Demararea unui proces împotriva UAT Maramureș, unitate responsabilă pentru managementul deșeurilor și obligarea UAT Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș la mutarea depozitului temporar de deșeuri pe un alt amplasament în afara Comunei Groși și stabilirea unei amenzi civile pentru fiecare zi de întârziere.

Proiectul a fost votat cu 8 voturi „PENTRU” și 2 voturi „ABȚINERE” (voturile „ABȚINERE” se numără la voturile „ÎMPOTRIVĂ”)”, a spus primarul din Groși, Florin Boltea, într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole