Primaria Romei va instala culoare de trecere pentru ca turistii sa nu se mai opreasca la Fontana di Trevi

PNL

Virginia Raggi, primarul Romei, a confirmat ca doreste sa instaleze culoare de trecere pentru a evita ca turistii sa se opreasca in fata celebrei Fontana di Trevi, avand in vedere ca multe persoane se opresc sa manance pe trepte, sa se racoreasca si chiar sa se scalde in apele sale, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

“La Fontana di Trevi s-au inmultit rondurile agentilor politiei municipale, dar ma gandesc si la crearea de culoare delimitate, asemeni celor din muzee, pentru ca monumentul sa poata fi admirat si sa interzica oprirea”, a declarat Raggi marti seara in programul ‘Porta a Porta’ difuzat de televiziunea publica RAI1.

Potrivit ei, aceste culoare de trecere ar fi solutia pentru a impiedica unele incidente petrecute recent, in care unele persoane isi racoresc picioarele in fantana construita de Nicola Salvi intre 1732 si 1762 si care a fost restaurata recent.

Dario Franceschini, ministrul bunurilor culturale, a cerut in urma cu cateva luni Primariei din Roma “sa impuna limite fluxului de turisti sau o bariera pentru a evita ca persoanele sa sara in apa, cum au facut recent doi barbati, dintre care unul spaniol, care s-au dezbracat si au intrat apoi in apa.

Ipoteza unui traseu obligatoriu fara oprire pentru turisti in fata regelui Neptun care troneaza in mijlocul fantanii a mai fost lansata si de responsabila centrului istoric al Romei, Sabrina Alfonsi,

“Nu poate fi inchis spatiul de la Fontana di Trevi, care este un muzeu in aer liber, dar se pot crea culoare de trecere pentru a reglementa fluxul turistilor care vin zilnic in piata”, a declarat Alfonsi.

O alta masura ar fi interzicerea furgonetelor care vand alimente si racoritoare in piata si cateva din punctele de vanzare a suvenirurilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1