Primaria vrea sa reabiliteze Colonia Pictorilor pe fonduri norvegiene

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Local Baia Mare a aprobat joi, 3 aprilie, aprobarea depunerii cererii de finantare a proiectului de reabilitare a Coloniei Pictorilor din Baia Mare.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 16 milioane lei plus TVA, din care municipalitatea vrea sa obtina 9 milioane lei plus TVA din fonduri norvegiene. Restul sumei va fi suportata din bugetul local.

„9 milioane solicitam de la fondurile norvegiene, care e un alt mecanism financiar. Contributia Municipiului va fi in jur de 7 milioane lei, care tehnic este acea galerie de arta, cladirea principala a Coloniei.

Noi depunem proiectul luni, daca ei vor reusi sa faca evaluarea foarte repede si semnam un contract de finantare e posibil chiar de anul asta sa incepem lucrarile”, a spus Radu Bolchis, directorul Directiei de Programe si Strategii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. Omul Revolutionar

  Da, foarte fain. Au incercat si artisti baimareni sa acceseze aceste fonduri si au primit raspuns negativ. Proiectul prevede ca si artistii persoane fizice normale, nu doar institutiile statutlui sau alte ONG-uri il pot accesa. http://www.fonduri-diversitate.ro/
  Asta e politica, praf in ochi.
  Banii merg tot la cine se aranjeaza sa mearga.
  Doar primaru a aflat de la prietena lui de suflet Popoviciu, ca sa investesti in arta e ca si cum ai investi la bursa, pepeniera producatoare de tablouri pe care bogotanii sa le valorifice la milioane de euro trebuie sa produca ceva.
  Ce sa faci, se da si primaru mare, sa para ca e om de lume buna, dar nu-i inca nu stie sa aprecieze arta si ce inseamna sa ai spirit artistic si simt estetic.
  Vezi proiectele care au cea mai tampita arhitectura le semneaza si le apropa: amenajarea aia prosteasca de acum din parc, betonarea tampita de la Turnu lui Stefan etc. Esti cam lipsit de inteligenta si p… mai primare mai. Numa ne incurci lucurile tu cu taranii tai din primarie si de la prefectura. Da-ti demisia ca de nu strangem semnaturi si venim in fata primariei sa va dmeitem pe toti.
  Da tu crezi ca noi te mai putem rabda si suporta?!?! Nici pe tine nici pe Barbul nici pe contabilele si alti directori din Primarie

  Reply
 2. the baimarean

  proiectul pentru reabilitarea Coloniei Pictorilor va fi realizat de arh pascut si echipa lui. .Firma acestuia f probabil controlata indirect de chereches a castigat cam tot ce inseamna proiectare in Baia Mare de cand e familia chereches la putere.La fel Construromul si-a umflat conturille in aceeasi perioada-saltul de la 7 milioane ron la 24 milioane ron cifra de faceri in perioada cherches spune totul
  http://www.listafirme.ro/construrom-sa-16161089/
  De ce nu s-a facut o licitatie internationala ptr proiectul de reabilitare Colonia Pictorilor?

  Reply
 3. Vasile

  Chiar….din iunie anul trecut n-am auzit sa mai vina „baietii” sa-l intrebe de sanatate…..oare au uitat cu totul de Primaria Baia Mare ?….
  Sau a fost doar o fumigena ?!
  Tare de tot Oprea asta ! 🙂
  Cred ca ar fi cazul macar sa-si duca acte pentru studiu…au ce, nu ?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2