Primarii din Maramures, acuzati ca nu dau bani pentru Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pensionari-maramuresPensionarii din Maramures se pregatesc de sarbatoare. Reprezentantii acestei categorii din populatie in Maramures se plang, la fel ca si anii precedenti, ca primarii nu aloca fonduri pentru organizarea unor actiuni cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Varstnice. Ori se stie ca in fiecare an, in prima zi din luna octombrie se sarbatoreste Ziua Internationala  a Persoanelor Varstnice. Aceasta zi a fost de altfel principalul subiect de discutie al sedintei care a avut loc la Palatul Administrativ in data de 28 septembrie, intalnire care a fost condusa de catre subprefectul Alexandru Bondrea.

S-a vorbit indeosebi despre modalitatile in care va fi celebrata Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice (1 octombrie) la nivel de judet. Tema a fost prezentata de Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice. Acesta a aratat ca Guvernul aloca anual fonduri pentru federatiile nationale de pensionari, pentru plata unor ajutoare catre pensionarii cu pensii mici.

El a cerut subprefectului Alexandru Bondrea sa poarte discuțti cu primarii din judet pentru ca in bugetele anuale ale localitatilor sa se prevadă sume care să li se aloce asociatiilor de pensionari in scopul organizarii unor actiuni cu ocazia Zilei Internationale a  Persoanelor Varstnice.

Lupsa a precizat ca astfel de activitati au mai avut loc in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie sau Targu Lapus. Subprefectul Alexandru Bondrea a spus că speranțele pentru ca bugetele locale să prevadă sume speciale pentru astfel de activități sunt destul de mici, întrucât nu există dispoziții legale în acest sens.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole