Primarii din zona Codru cer Consiliului Judetean revocarea unei hotarari. Afla de ce

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

consiliul judetean sedintaCei 11 primari din zona Codru au solicitat Consiliului Judetean Maramures revocarea Hotararii nr.30/2015 cu privire la alimentarea cu energie electrica a Centrului de Management Integrat al Deseurilor din localitatea Sarbi, comuna Farcasa.

Acestia sustin ca prin hotararea pe care consilierii judeteni au luat-o in luna martie toata zona Codru va avea de suferit in privinta alimentarii cu energie electrica, deoarece solutia adoptata de CJ va aduce si mai multe intreruperi a curentului electric in randul populatiei.

Inainte ca hotararea sa fie adoptata, alesii judeteni au avut de ales intre doua solutii propuse de Electrica. Una ieftina si nesigura si alta mai scumpa, dar care ar fi adus siguranta in alimentarea cu energie electrica. Asa cum se poate observa din protestul primarilor, solutia aleasa a fost cea ieftina, dar cea mai proasta pe termen lung.

„Este evident ca adoptarea variantei 2 din studiul de solutie de catre Consiliul Judetean Maramures nu a avut la baza argumente de natura tehnica, aceasta varianta afectand alimentarea cu energie electrica a Zonei Codrului si blocand orice posibilitate de dezvoltare economica in zona

Linia de medie tensiune la care ar urma sa fie racordat si Centrul de Management Integrat al Deseurilor din localitatea Sarbi a fost realizata in anii ´60 si de atunci nu s-au facut reparatii capitale la aceasta. Si in acest moment exista intreruperi in alimentarea cu energie electrica, or situatia se va inrautati considerabil in conditiile in care se mai racordeaza un mare consumator”, se arata in adresa de protest a primarilor.

Protestul este semnat de primarii: Ioan Stegeran (Farcasa), Rusu Ciprian (Ardusat), Tataran Gheorghe (Gardani), Luca Florian (Salsig), Lucian Morar (Ulmeni), Pop Bogdan (Oarta de Jos), Dorin Mitrei (Bicaz), Gheorghe Muresan (Arinis), Vasile Boitor (Asuaju de Sus), Aurel Dumuta (Baita de sub Codru), Ioan Calauz (Basesti).

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole