Primarul Anton Ardelean, protejat de seful Politiei Tautii Magheraus. Ce ii leaga pe cei doi

home camp2
home camp2
home camp2

anton-ardeleanLipsa implicarii angajatilor Politiei Tautii Magheraus in cazul de inselaciune cu cartele telefonice a ridicat multe semne de intrebare. Seful institutiei, comisar sef Violin Rogoz, a motivat ca nu a dispus punerea in miscare a actiunii penale deoarece nu exista inregistrata nici o plangere oficiala.

Codul Penal nu enumera inselaciunea printre infractiunile pentru care actiunea penala se pune in miscare doar la plangerea prealabila a partii vatamate. Politia Tautii Magheraus avea obligatia sa puna din oficiu in miscare actiunea penala din momentul in care a aflat de existenta inselaciunii.

De ce nu a dat dispozitie comisarul sef Rogoz pentru cercetarea inselaciunii in urma careia au cazut victime mai multi locuitori ai orasului? Retinerea sefului politiei pare sa aiba legatura cu faptul ca implicat in cauza este si primarul localitatii, Anton Ardelean. Acesta a fost cel care le-a cerut administratorilor de paypoint sa dea curs solicitarii venite din partea unei persoane necunoscute, care s-a prezentat telefonic ca fiind procuror al Parchetului Maramures.

Rogoz are o datorie morala fata de primarul localitatii. In 23 decembrie 2014, acesta a depus la Primarie cererea 8915, prin care a cerut sa fie iertat de sumele pe care le datoreaza pentru viabilizari. Tot anul trecut, seful Politiei a primit de la primarie un teren in concesiune pentru construirea unei case pe Strada 31. Parcela este una dintre cele mai bune pe care autoritatea locala le-a scos la concesionare. Comisarul sef Rogoz avea o concesiune luata de la Primarie, tot pentru construirea unei case, dar era pe un deal, in satul Busag.

Inselaciunii cu cartele telefonice i-au cazut victime mai multi administratori de aparate paypoint. Acestia au fost prejudiciati cu sume cuprinse intre 1.000 de lei si 2.000 de lei.

Romeo DOBOCAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *