Primarul Catalin Chereches, trimis in judecata pentru luare de mita, in dosarul piritelor de la Suior

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primarul baimarean Catalin Chereches a fost trimis in judecata intr-un nou dosar. Acesta este acuzat de luare de mita in forma continuata. Conform informatiilor publicate pe Portalul instantelor de judecata, alte patru persoane au calitatea de inclupat, in acelasi dosar. Este vorba de Marco Wermelinger, Nicolae Trifa, Doru Mihai si Sorinel Mihai.

Cazul este legat de piritele aurifere de la Suior, achizitionate de firma elvetiana Werko Trade AG, detinuta de inculpatul Marco Wermelinger. In 2013, tranzactia s-a incheiat la peste 50 milioane euro, societatea urmand sa prelucreze in strainatate respectivele pirite. Acest aspect presupunea transportul materialului minier, masinile de mare tonaj trecand si pe raza municipiului Baia Mare, desi circulatia acestora este restrictionata prin hotarare de Consiliu Local.

In acest context, Catalin Chereches, informat in prealabil de subalternii din Primarie cu privire la faptul ca limita de tonaj este mult depasita, a luat legatura cu prefectul de la acea vreme, Anton Rohian, acesta din urma dandu-i asigurari ca sa va gasi o “linie amiabila pentru ambele parti, ca sa fie functionala”.

Linia functionala gasita a fost sub forma unor sponsorizari in favoarea municipiului Baia Mare. Una dintre acestea s-a concretizat prin realizarea unui parc de joaca pentru copii, din banii companiei elvetiene, reprezentata in Maramures de directorul Nicolae Trifa, un alt inculpat din dosar.

Mai multe detalii privind conditionarea impusa firmei elvetiene, cititi intr-un articol publicat in premiera de ZiarMM, in urma cu mai bine de doi ani.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole