Primarul Chereches, cercetat penal pentru fals in declaratii. Nu poate justifica 600 mii euro

Inca o lovitura pentru primarul Catalin Chereches. Acesta urmeaza a fi cercetat pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat faptul ca edilul baimarean a completat declaratiile de avere cu “date neconforme cu realitatea”. Mai precis, in foaia de avere datand din 17 iulie, 2017, precum si in cea din 15 iunie, 2018, Chereches a declarat un imprumut de 500 mii euro acordat in nume personal, in anul 2016.

De asemenea, Catalin Chereches va fi verificat si de Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj, dupa ce ANI “a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 2,75 milioane lei (580 mii euro, n. red.) intre averea dobandita si veniturile realizate” de primarul municipiului Baia Mare, in pedioada 2012 – 2017, se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

De remarcat faptul ca edilul Catalin Chereches a fost informat cu privire la cercetarea efectuata de ANI, institutie care i-a adresat sase solicitari de a prezenta date sau informatii referitoare la sumele de bani ce nu pot fi justificate, insa primarul a refuzat.

In 2014, ZiarMM a prezentat in premiera dovada falsului in declaratii in dreptul primarului Catalin Chereches, care a omis sa mentioneze in declaratia de avere o garantie de 400 mii euro, in urma unui imprumut luat de firma VDC HOLDING SRL (al carei asociat era, cu o cota de 95%), pentru achizitionarea trustului eMaramures, in 2013. Vezi AICI documentele care il incrimineaza pe Catalin Chereches.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1