Primarul Chereches i-a instigat pe elevi la revolta. Umilit, directorul de la Sincai a demisionat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

catalin chereches, serban rusu sincaiCristian Heuberger, directorul celui mai titrat si prestigios Colegiu din Maramures, si-a dat demisia la presiunile primarului Catalin Chereches, care l-a umilit in public, in fata a sute de elevi ai liceului. Totul s-a petrecut la instigarea unei rude a primarului, elev la Gheorghe Sincai, care le-a cerut colegilor sai, intr-un mesaj postat pe un grup privat de Facebook, sa se adune pentru a protesta impotriva deciziei luate la nivelul institutiei de a adopta purtarea uniformei in scoala.

Mai precis, luni dimineata, Serban Rusu i-a chemat pe colegi in sala amfiteatru, afisand un mesaj trivial la adresa directorului Heuberger. In aceeasi dimineata, Cristian Heuberger a avut o discutie cu primarul Chereches vizavi de decizia consiliului de administratie a scolii de a se purta uniforma in scoala, masura adoptata in cadrul regulamentului de ordine interioara.

Fara a avea nicio atributie legala la Colegiul Gheorghe Sincai, primarul Chereches i-a pus in vedere directorului ca va participa la acea intrunire a elevilor (de care stia!!). Ceea ce s-a si intamplat. La intalnirea convocata pentru ora 12 s-a afisat si Chereches, care l-a ridiculizat pe directorul Heuberger. Umilit in fata propriilor elevi, acesta din urma a cedat, a parasit amfiteatrul si si-a dat demisia.

Primarul Chereches a fost cel care i-a incitat pe elevi la revolta, precizand ca va mai convoca el o sedinta, in care elevii isi vor alege directorul.

In privinta absentelor (cauzate de lipsa de la cursuri si prezenta in amfiteatru), Chereches a dat asigurari ca vor fi motivate de profesori, iar daca vor avea probleme, elevii se vor putea adresa primarului, care va rezolva si aceasta problema.

In tot acest timp, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a tacut malc. „Fufele” de la Inspectorat (numite asa de Chereches) nu s-au simtit lezate nici de limbajul suburban al primarului la adresa lor si nici nu au reactionat vizavi de interventia abuziva a edilului la Sincai, acesta din urma provocand starea de agitatie ce a dus la demisia lui Heuberger.

Nici cadrele didactice ale Colegiului nu fac nimic, tolerand situatia. Singurii care iau atitudine sunt tot elevii. Mai multi dintre acestia au anuntat ca in cursul zilei de marti se vor strange in fata institutiei, in semn de solidaritate cu directorul Cristian Heuberger.

ZiarMM

Foto: Facebook Romeo Dobocan

mesaj facebook protest gheorghe sincai.jpg

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

48 Comments

 1. profesor

  Acel elev Serban Rusu pntru ofensa adusa directorului Heuberger trebuie sa paraseasca institutia de invatamant nu se poate ca un om cu asemenea vocabular sa frecventeze cursurile colegiului. Daca ne uitam bine in poza de familie a cestui individ prea mult se aseamana in prostie cu primarul care are ca scop instalarea in functia de director o unui om servil lui .

  Reply
 2. marcel

  Jenanta atitudine atat a elevilor cat si a primarului. Incepem sa avem ce meritam. Sunt curios daca acest incident ar fi fost posibil intr-un colegiu din Anglia. Legea ar trebui aplicata si in acest caz , iar vinovatii sa raspunda . UNDE NU-I LEGE E HAOS! (nu-i asa domnule primar?)

  Reply
 3. Ion Beuca

  Respect pentru domnul Cristian Heuberger. Ma intristeaza atitudinea elevilor care nu-si respecta dascalii. Vor recunoaste ca au gresit dar va fi prea tarziu.

  Reply
  1. .

   Elevii cu ce au putut gresi ? Pentru ca au fost chemati in sala fetiva unde urma sa aiba loc o intalnire cu primarul si domnul director legata de uniforme? De unde era sa stie elevii ca scopul domnului primar era sa-l ridicularizeze pe domnul Heuberger in ultimul hal? Au fost manipulati pe cale politica , asta nu e vina lor ! Si inca ceva…chemand doar clasele de a 10-a, a 11-a, a 12-a ii asigura voturi in campania politica ce va urma pentru ca acesti elevi vor avea drept de vot…Daca vre-un elev voia sa-l sustina pe domnul director nu avea certitudinea ca nu va fi atacat din toate partile plus ca era si presa de fata.

   Reply
  2. dilau

   prietene ion beuca, atitudinea elevilor/tinerilor fata de clasa politica sigur nu te intristeaza?. nu cumva sint tot acei tineri care, acum vreo 2 saptamini, au dat de pamint cu guvernul tonta?, adica cu guvernul ala pe care tu l-ai votat si sustinut la greu vreo 3 ani de zile.

   Reply
 4. Consilier

  Domnule Muresan , fost director la Sincai si actual consilier a primarului din Baia Mare pe probleme de invatamint, daca aveti demnitate plecati ACUM, daca NU sunteti COMLICE la aceasta mascarada .
  Iar pentru cadrele didactice din oras, pina cind ve-ti STA cu COLOANA incovoiata ?

  Reply
  1. Fost Elev

   Atatea greseli intr-un text atat de scurt! Penibil…daca sunteti intr-adevar Consilier, dumneavoastra ar trebui sa va dati demisia. Adica serios? „Ve-ti”?

   Reply
  2. Şincaist

   *al
   *Complice
   *până
   *veți
   V-aş ruga in primul rând sa scrieți corect şi să nu mai aduceți acuzații domnului Mureşan daca nu sunteți în cunoştință de cauza. Domnul Mureşan a fost un director excepțional multă vreme in acest liceu de prestigiu şi a sprijinit performanța şi nu merită să îl blamăm şi să ne intoarecem împotriva lui. Până la urmă, cam din acest motiv a demisionat şi domnul Heuberger.

   Reply
  3. bernadeta

   Domnule consilier! Daca nu stiti nici scrie corect, cum vreodata veti putea aprecia valoarea domnului Muresan?

   Reply
 5. Prof. Sincai

  Copilul asta trebuia exmatriculat instant! „Membrii”??? Serios? La Sincai? Nota 2 la Limba Romana! Iesi afara! Cu tot cu primarul tau de manuta!

  Reply
 6. Cititor

  Comportament abuziv si cred in incompatibilitate cu atributiile functiei de primar. Ma indoiesc ca nu exista legislatie in ce priveste administratia locala menita sa previna astfel de comportament sau sanctionarea acestuia.
  Dealtfel cred ca astfel de fapte pot fi combatute chiar civil sau penal. Nu cunosc legislatia de acolo dar stiu cu siguranta ca din punct de vedere legislativ Romania nu e o celula izolata si ca in multe domenii se poate apela la instante Europene.
  Cautati-va un advocat talentat domnule Director si luati-va revansa.
  Absolut nedemocratic. Imagine negativa !!! Domnule Primar.

  Reply
 7. parinte

  Dlor jurnalisti, platiti sau nu de primar, terminati cu alimentarea cultului personalitatii si tamaierea acestui impostor. Nu mai folositi ca leit motiv faptul ca ar fi facut CEVA. Este o scuza inacceptabila si falsa. Acest om a jefuit orasul, a umilit cetatenii, insusindu-si foloase necuvenite greu de evaluat. Este o rusine pentru Baia Mare sa aiba un asemenea primar. Al doilea care e corupt dupa penalul de Anghel. Ce face zilnic Chereches este revoltator iar dorinta morbida de a stapanii orasul este paranoica. Am vazut o postare si ma raliez ei. Ceea ce s-a intamplat la Ghe Sincai este inacceptabil si intolerabil. Somez pe dl. prof Muresan Ioan sa plece de langa acest individ infect care-si permite sa trateze profesori, parinti, elevi si functionari ca pe niste slugi. Acest individ nu mai trebuie mentinut in functie si daca nu-l ia DNA pana la alegeri, trebuie boicotat si alungat . Mi-e rusine ca sunt baimarena din cauza lui.

  Reply
  1. Vello

   Ha ha!!!din causa asta aveti asa frumos oras ,nu!?sunteti penibili nu va multumeste nimic…vai de capul vostru.ce va intereseaza c’è face atata timo cat aveti un oras ,aranjat curat si aproape tot renovat.sa fim seriosi.

   Reply
 8. colis

  Uite asa in tara aceasta castiga interlopii precum chereches … un penibil ajuns primar prin furt si minciuna … un lacheu cu vocabular de birjar … da o sa vina si vreamea lui ….

  Reply
 9. Sorin Vatavului

  Se uită faptul că domnul profesor Cristian Heuberger a ocupat cu onoare funcțiile de inspector școlar general adjunct și inspector de specialitate. Datorită unor oameni ca el, în România încă se face școală. Un OM onest care impune respect. Păcat că mai nou, unii „demnitari” distrug cu nepăsare puținul rămas din adevăratul învățământ românesc. (Nu e lingușeală, e opinia unui om care vede în domnul Heuberger, dascălul de care e nevoie – genul de dascăl pe cale de dispariție (din păcate)).

  Reply
  1. Sorin

   Care onoare, Sorin Vatavului !? Habar nu ai ce comportament a avut ca si inspector general adjunct.Nu-i contest calitatile ca si profesor de matematica sau pe cele avute indeplinind functia de director, dar ca si inspector STIU ca nu si-a indeplinit functia cu ,,onoare” asa cum spui.

   Reply
 10. Radu Claudiu

  Din ciclul ” cum e turcu-i si pistolul” pardon cum e unchiu e si nepotul

  Nu ma surprinde atitudinea primarului (cu „p” mic), care pana acum a avut impresia ca orasul acresta este tarlaua lui mostenita mai stiu eu de unde.
  Tinand cont ca si Colegiul National Ghrorghe Sincai este tot pe tarlaua lui si mai nou si a lu’ nepotu’, s-a gandit mai marele urbei , ca trebuie sa il umileasca In public pe unul dintre cei mai apreciati profesori ai judetului.
  Ma intreb cui i se datoreaza faptul ca in prezent Colegiul are un amfiteatru , un corp nou si o cantina ? Cui i se datoreaza faptul ca in acest colegiu se cere un echipament decent si un comportament adecvat?
  Cat despre alegerile noului director, daca vrei sa il impui pe preferatul lui nepotu’, iti recomand ca intre electori sa ii aduci si pe cei de pe Craica, ei stiu sa voteze de mai multe ori la un scrutin si asa vei avea o prezenta la vot de 300 %.
  In rest nu pot decat sa adaug vorba lui Nenea Iancu ……” dar eu cu cine votez ? „

  Reply
 11. cetatean

  Profesorii si elevii din Sincai nu trebuie sa permita ca primarul Chereches si neamurile lui sa faca presiuni asupra directorului sau a oricarui profesor. Oricare ar fi motivul,este inadmisibil acest lucru intr-un stat european,Inspectoratul Judetean trebuie sa se implice urgent si cu fermitate,nu cu capul plecat,iar daca n-o va face este partas la aceste abuzuri.In ce tara europeana s-a mai vazut ca directorul si profesorii sa ia „pozitie de drepti” in fata primarului si a nepotului sau?C.N.Gheorghe Sincai este proprietatea lui Chereches?

  Reply
 12. profesor

  Asta este țara în care trăim. ajung toți mafioții și corupții primari și apoi cred ca pot să facă ce vor. Păcat că un om de valoare ca domnul director Heuberger, a ajuns sa fie umilit de un elev (dacă poate fi numit elev, după ceea ce a făcut ) și de un primar care nu are ce căuta în acea funcție, (dacă a fost capabil de asa ceva). Apoi ne mirăm că elevii nu mai dau doi bani pe scoală când sunt instigați de oameni ca și primarul din Baia Mare.
  Trebuie ca acest primar să-și dea demisia, nu domnul director.
  DEMISIA DOMNULE PRIMAR !!!

  Reply
 13. Elena Apopei

  primarul Chereches este un mare nesimtit …ce cauta politicul in invatamant???????? ma revolta atitudinea aceasta a unuia care n-are nici studii, nici cei 7 ani de la parintii lui, nici mandat de la cineva sa se amestece in treburile unui liceu….rusine sa-ti fie Chereches…

  Reply
 14. Elena Apopei

  cinste celor din Baia Mare care iau atitudine….e pacat ca asta se intampla doar in mediul virtual…in Germania, Elvetia,etc, in secunda doi era batut cu oua de oamenii de bine….tocmai avem un nou guvern de ''tehnocrati'', primarul e din vechiul guvern care n-are nimic in comun cu o calificare data de studii medii sau superioare, un parvenit care crede ca si-a cumparat orasul pentru el si familia lui

  Reply
 15. Delia Varga

  Daca nu ma insel parintii acestui baiat sunt directoarea economica de la Spitalul de contagioase iar tatal director la Urbis, oare atat au reusit sa-l educe incat sa aiba asemenea limbaj? Vai noua, cine ajunge sa faca reguli intr-un liceu respectat din Baia Mare

  Reply
 16. ioan

  Toată lumea este preocupata de persoană domnului director și de cea a domnului primar.
  Nu cumva elevii sunt beneficiarii principali ai procesului educațional ?!

  Domnul director și ceilalți membri ai consiliului care au redactat contractul educațional nu au aflat încă despre activitățile menite să prevină acțiunile vizate de obligațiile de la punctele c și d din cap. Obligații ale instituției ??
  Managementul unei instituții nu este întotdeauna compatibil cu calitatea de dascăl pe care domnul director a dovedit ca o are și pentru care merită tot respectul.

  Reply
 17. Vlad

  Se aduc ode acestui Heuberger și se lovește în Chereches.
  Directorul de la Sincai nu este tocmai străin de politică și a ajuns în funcție cu susținerea unei formațiuni politice galbene.
  Reabilitarea liceului i se datorează în exclusivitate primarului C.C.
  În perioada trecerii lui Heuberger prin Inspectoratul Școlar s-au comis o serie de abuzuri , în urma comenzilor primite la la partid. Așa ca…Ar fi bine sa lăsăm vorbele mari…Pentru alta ocazie.
  Nici în Sincai nu era foarte iubit fostul director, datorita excesului de zel de care da dovadă. Poate ar trebui sa învețe sa zâmbească și sa relaționeze cu oamenii. Pentru comunicare nu poate sa primească decât nota zero.
  Acesta este motivul pentru care lumea din Sincai e împărțită și doar cei mai vocali s-au apucat de scris.

  Reply
  1. Ciprian Dragos

   In exclusivitate pentru tine, domnu’ Vlad. In EXCLUSIVITATE, proiectul a fost conceput in 2008-2009 (primar Anghel). Asa, ca sa vorbim pe cifre. Apoi, timp de patru ani, au urmat procedurile de aprobare in cadrul EXCLUSIV al Agentiei de Dezvoltare Regionala (ca sa nu mai cauti ADR). Deci, cam asta e exclusivitatea. Banii sunt din fonduri europene in mare parte, iar Chereches taie panglica. Tot in exclusivitate. Evident, tu ai o alta agenda a derularii proiectului…
   https://www.uar-bna.ro/2014/proiecte/b/29/

   Reply
  2. Ileana Gabor

   Dragii mei, sunt fosta eleva a liceului Sincai. …(de 20 de ani…).

   Profesorii din Liceu sunt extraordinari, am avut de invatat multe lucruri de la acesti oameni.

   Aici sunt 2 lucruri Clare:

   1. Elevii daca au anumite nevoi, VA rog rezolvati aceste aspects prin dialog cu reprezentantii scolii. Nu vine nimeni din exterior sa VA resolve problemele voastre interne. Am pretentita ca voi, elevii de acum ai acestei institutii sunteti capabili in timp sa deveniti adevarati leaderi. Prin aceste situati, expuse in presa, in momentul de fata ati demonstrat ca inca nu va folositi energia pentru aceste obiective strateguce pe termen mediu si lung… Ci va orientati spre lucruri inutile…

   2. Dascalii di acest liceu, va rog sa va continuati misiunea de dascali care este atat de minunata. Iar inspectoratul ar trebui sa intervina.

   Sfat oentru d-nul Primar: Constructiv pt dvs. Este sa va implucati in strategia de dezviltare a orasului nu in ce trebuie sa faca o scoala sau inspectorat…….

   Inca ceva: Sustin purtarea uniformei si imi pare rau ca sunt atat de departe de orasul Baia Mare si nu pot sa-mi aduc copiii sa studieze la aceasta scoala.

   Reply
    1. CRISTI

     O daaaa, foooarte pertinent si usor populist comentariul Ilenei. Nu fac caz de greselile de exprimare dar e un gest de minima responsabilitate sa verifici ce ai scris inainte de a posta pe site. Ce tot ii dati inainte cu strategia de dezvoltare si leadershipul? De parca numai „sincaistii” sunt capabili de performanta. Tinerii din liceu, dna Gabor, trebuie sa aiba alte prioritati : studiul aprofundat, sport si voluntariat. Si mai terminati odata cu terminologia aia stupida de „dascal” folosit de mai multi comentatori. Corect este „profesor”, conform nomenclatorului de profesii din Romania. Dascalul e cel care ingana un popa ortodox la slujbe. Candva scoala apartinea bisericii si dascalii predau „buchiile” copiilor din clasele mici. E o greseala sa vorbim corect romaneste?

     Reply
 18. Simona

  Totul face parte din ciclul de schimbări ale primarului: directorul teatrului, directoarele Liceului de Arta etc…
  Băimăreni încercați sa nu va mai lăsați manipulați de ținută primarului, de florile lui, falsul lui interes față de problemele noastre. NU îl interesează nimic altceva decât propria lui persoana. Incidentul de la Sinaia denotă clar manipulare. Felicitări d.lui director…

  Reply
 19. ana

  Buna dragilor,, Din respect pentru acest om deosebit si aici mă refer la d’nul director ar trebui să se mobilizeze părinți copiilor din Sincai ,să protesteze!!! Ce treaba are primarul cu școala….sau nu s-a dat voie la plantat de panseluțe in grădina colegiul si s-a supărat!!!

  Reply
 20. Victor Grigor

  Sunt profesor la Scoala ” George Cosbuc” din Baia Mare. Comportamentul primarului nu ma mira. Am avut ocazia sa-l vad la hramul bisericii ” Sfantul Anton”, unde a venit cu zece minute intarziere, a stat un sfert de ora jucandu-se pe telefon si apoi a plecat in timpul liturghiei fara sa se sinchiseasca de context si de cei prezenti. Cum vreti ca o asemenea persoana sa arate respect pentru un amarat de director de liceu ?

  Reply
 21. Rares Isac

  Bv domn primar dati dovada inca odata de "implicare" asa "trebuie" procedat … dar pana cand dom'le … Auzi tu !!! cine a mai pomenit ca un cadru scolar sa faca cum ii trece lui prin mintea aia "comunista"?! Aceasi minte care ar fi coordonat mii de copii spre a reusi in viata … O sa am grija sa te mai votez odata … Fiind revoltator de bun :))

  Reply
 22. Lorena

  SINDICATUL DIN INVATAMANT CE FACE ?????????? UNDE SUNT JURISTII PE CARE II PLATIM CA SA NE APERE DE ABUZURI ?????????? IN TARA ASTA NU SUNT LEGI ???????????? INTRA PRIMARUL SI ACOLITII LUI SA PREDEA LA CLASE CE NU AU INVATAT EI LA VREMEA LOR ?? CE FACE SINDICATUL??

  Reply
 23. Victor - Sincaist!

  Ma arat profund nemultumit de ceea ce se intampla la fostul meu liceu!

  Este indaminisbil ca intr-o institutie de invatamant sa se intample astfel de lucruri. Si eu am facut parte din una dintre generatiile care a purtat uniforma la Colegiul National GH. Sincai din Baia Mare si o purtam cu mandrie, pentru ca aceasta reprezenta apartenenta la o unitate de invatamant de prestigiu. Imi pare nespus de rau ca Domnul Profesor Heuberger a fost supus uni astfel de tratement si sper ca persoanele responsabile pentru acesta actiune vor fi trase la raspundere!

  Reply
 24. Danny Chis

  Un bou. Elevii de la Sincai ar tb sa se mandreasca cu uniforma de la Sincai… Dar de la ce modele sa invete? De la acel primar care nu avea ce sa caute acolo? L-am avut prof' pe Heuberger acum mai bine de 10 ani si a fost un model pentru mine.

  Reply
 25. Silviu Maghear

  Dl Primar Chereches, imi aduceti aminte de cel care le stia pe toate si de toate si era supranumit "cel mai iubit fiu a poporului "! Oare numai eu vad legatura???

  Reply
 26. Cica

  Sunt mama unui fost absolvent al Colegiului Sincai. Doresc sa-mi exprim, imi primul rand recunostinta fata de cadrele didactice pentru educatia data fiului meu.
  In al doilea rand sunt socata ca Insectoratul Scolar a acceptat demisia d-nului Heuberger si nu a luat nici o atitudine.
  De asemenea sunt stupefiata de actiunea abuziva si total neprofesionala a domnului primar.
  Cred ca demisia ar trebui sa vina de la cine a gresit…

  Reply
 27. Victor Grigor

  Probabil alesul urbei are deja in plan numirea unui director recrutat dintre acei fosti inspectori care imparteau prezervative pe starda elevilor din Sincai ! Si NERO ar fi facut la fel, nu-i asa?

  Reply
 28. vasi oradea

  Scapati-va de un astfel de primar pana se poate! Nu va lasati maniplati si calcati in picioare. O sa va para rau mai tarziu.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2