Primarul Chereches vrea impozite marite. Niculescu-Tagarlas ia atitudine

Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: In urma reactiilor aparute in presa locala si pe retelele de socializare, primarul baimarean a retras proiectele de hotarare privind marirea taxelor si impozitelor locale. In plenul Consiliului Local, Chereches si-a anulat propriile propuneri de crestere a taxelor, precizand ca ele raman neschimbate.

O parte din impozitele pe anul 2018 ar putea fi marite de municipalitatea baimareana. De exemplu, impozitul pe locuinte si spatii comerciale ar putea fi majorat cu pana la 150%, totul urmand a fi decis de Consiliul Local.

Consilierul local Cristian Niculescu Tagarlas ia atitudine si afirma ca se va impotrivi acestor majorari, precizand ca o politica economica de acest fel este eronata.

„Majorarea impozitelor pe locuinte si spatii comerciale cu pana la 150% este planul pe care Primaria Baia Mare isi bazeaza bugetul pentru 2018. Inteleg ca e nevoie mare de bani, dar executivul trebuia sa-si planifice din timp cheltuielile si sa nu risipeasca incasarile la buget.

Ma voi impotrivi in sedinta Consiliului Local proiectului de hotarare care prevede cresterea impozitului de la 0,08 la 0,1 pentru locuinte, majorare care pentru un apartament cu 2 camere ar obliga la plata a 100 de lei fata de 80 cat a fost anul acesta, iar la unul cu 3 camere, la 160 de lei. Si mai coplesitor va fi impozitul pe cladiri nerezidentiale, majorarea fiind in acest caz de 150%.

O varianta mai potrivita ar fi scaderea impozitul la spatiile comerciale de la 1.3 la 0.3 si egalizarea acestuia cu impozitul datorat de persoanele fizice pentru acelasi tip de imobile. O politica economica de acest fel este eronata complet, pentru ca executivul trebuie sa urmareasca in primul rand eficientizarea cheltuielilor si nu pradarea baimarenilor”, a spus Cristian Niculescu Tagarlas, pe pagina de Facebook.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mmm

    sa le multumim nesimtitilor, golanilor si interlopilor din PSD, pentru situatia aceasta … ce te astepti cand un Valcov, un codrin Stefanescu, un Serban nicolae si nu in ultimul rand penalul cel mai mare, Dragnea, au ajuns sa faca legi, bugete samd …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole