Primarul din Repedea, acuzat ca si-a angajat ilegal fiicele si ginerele la primarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala in cazul lui Tiudic, primar al Comunei Repedea.

Tiudic Pavel a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat, in calitate de primar, a emis dispozitii prin care si-a angajat fiicele si ginerele in cadrul Primariei Comunei Repedea, Jud. Maramures, si a semnat contractele individuale de munca ale acestora.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Tiudic Pavel a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.

Astfel, Tiudic Pavel a incalcat dispozitiile art. 75, alin. (1), lit a) din Legea nr. 393/2004, potrivit carora „Alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritaţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini pana la gradul al doilea inclusiv”, dispozitiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Primarii […] sunt obligaţi sa nu emita […] o dispoziţie […] care produce un folos material pentru […] rudele sale de gradul I”, precum sidispozitiile art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit carora „Fapta funcţionarului public care, in exercitarea atribuţiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o funcţie publica”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. TIUDIC PAVELa depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2